Sieb Stiemer.
Sieb Stiemer.

'Na transplantatie kun je mooie dingen bereiken'

Sport 1.160 keer gelezen

OSS | Sieb Stiemer ging afgelopen maandag voor het eerst naar de middelbare school. Aan zijn medeleerlingen had hij in ieder geval genoeg te vertellen. De 12-jarige Ossenaar deed vorige week namelijk namens Team NL mee aan de World Transplant Games. Hij nam twee medailles mee naar huis.

door Leon Voskamp

Sieb onderging op 3-jarige leeftijd een levertransplantatie. Hij had de stofwisselingsziekte GSD 4 en er ontstond levercirrose. De operatie verliep uitstekend en het gaat goed met zijn gezondheid. Sieb kon op jonge leeftijd al volop gaan sporten en kwam terecht bij het atletiek. "Dat is echt mijn passie. Ik kan mijn hoofd leegmaken, ontmoet er vrienden en het brengt me heel veel plezier." Drie keer in de week traint hij bij A.V. Oss'78 en één keer met de Nederlandse selectie in Hilversum. Tijdens de meerkamp traint hij diverse onderdelen. Dat hij erg sportief is, blijkt wel uit het feit dat hij diverse prijzen heeft gewonnen. Zo werd hij Nederlands kampioen kogelstoten.

World Transplant Games
Voor het eerst mocht Sieb dit jaar meedoen aan de World Transplant Games. Hij maakte deel uit van de 50-koppige groep die Nederland vertegenwoordigde. In Newcastle deed hij in de categorie 12-14 jaar mee aan diverse onderdelen. Bij twee sporten kwam hij op het podium; hij pakte brons bij het verspringen en zilver bij het bal werpen. "Ik was vooraf gespannen, want de meeste jongens waren al 14 jaar. Ik was net 10 dagen 12 jaar en dus de jongste deelnemer. Maar ik heb laten zien wat ik kan. Twee medailles is fantastisch, ik ben er erg blij mee. Bovendien heb ik vrienden gemaakt met sporters uit verschillende landen. Tijdens de Games konden we samen over alles praten, het voelde als één grote familie. Over twee jaar mag ik nog steeds in deze klasse meedoen en hoop ik het nog beter te gaan doen."

Voorbeeld
Zijn uitstekende sportprestaties zorgen ervoor dat Sieb een voorbeeld is voor andere jonge sporters. "Ik hoop dat ik andere jongens en meisjes kan motiveren om ook te gaan sporten. Het is mijn lust en mijn leven en ik wil dat graag overbrengen op anderen. En ook na een transplantatie kun je mooie dingen bereiken."

Sieb Stiemer.
Sieb Stiemer.
Sieb Stiemer.
Sieb Stiemer.
Sieb Stiemer.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant