Jacqueline Vos, Roy van den Heuvel en Tom Dominikus.
Jacqueline Vos, Roy van den Heuvel en Tom Dominikus.

Heesche wielerkenner Roy van den Heuvel opnieuw de sterkste

Sport 1.008 keer gelezen

OSS | Roy van den Heuvel mag zich een echte wielerkenner noemen. De 24-jarige Heeschenaar won in 2016 het Weekblad Regio Oss/Bike+ Tourspel en was ook dit jaar de beste. Hij kreeg een Trek Racefiets ter waarde van 699 euro, beschikbaar gesteld door Bike+ aan de Obrechtstraat in Oss.

De Heeschenaar vulde maar net op tijd zijn lijst in via www.kliknieuws.nl. "De zaterdagochtend voor de start van de Tour de France had ik me nog niet ingeschreven, maar vrij snel en doordacht heb ik dat alsnog gedaan. Hoe ik me heb voorbereid? Ik heb goed de spelregels bekeken, want het is ieder spel weer anders hoe je punten kunt verdienen. Per etappe kon je punten pakken, dus ik ben op zoek gegaan naar renners die vaak goede uitslagen rijden. En natuurlijk heb ik ook naar het parcours gekeken. Hoe vaak waren er kansen voor sprinters en welke dagen gingen de renners de bergen in? En welke mannen moesten 'knechten' en welke renners waren vrij om aan te vallen? Omdat je gebonden bent aan een budget, heb ik ingezet op meerdere low budget renners die het goed doen. Mannen als Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet en Wout van Aert hebben het goed gedaan en flink wat punten gepakt. Als kopman koos ik voor Peter Sagan. Deze topper pakt altijd zoveel punten dat je eigenlijk kansloos bent in een Tourspel als je hem niet opstelt."

Bernal
Het verschil met nummer twee Sjaak Verhaar was klein. Tour de France-winnaar Egan Bernal maakte uiteindelijk het verschil voor Van den Heuvel. "Sjaak had Thibaut Pinot en die kwam sterk opzetten. Voor mij was het geluk dat Pinot met een blessure de Tour moest verlaten. Hij was ijzersterk en had zeker kans om de ronde te winnen. Maar ik had daarentegen pech dat Bernal in de negentiende rit op kop reed en dat de etappe geneutraliseerd werd vanwege noodweer."

Genoten
Van den Heuvel is uiteraard erg blij met de winst van het Weekblad Regio Oss/Bike+ Tourspel. En als liefhebber was hij ook blij met de spannende Tour de France. "Ik heb aan meerdere spellen meegedaan en tipte overal Bernal als winnaar. Hij is de beste, maar het was wel heel spannend. Ik was net als veel anderen verrast door de prestaties van Julian Alaphilippe. Hij was zo sterk en het was de vraag of hij het vol zou houden. Steven Kruijswijk heeft hard moeten knokken om Alaphilippe van het podium af te stoten. De derde plek is wel een prachtige prestatie van Kruijswijk. De Nederlanders hebben het sowieso goed gedaan, zoals Dylan Groenewegen en Mike Teunissen met hun ritwinsten. En tel daar de overwinningen van Wout van Aert en de ploegentijdrit bij op en Team Jumbo-Visma blonk uit."

Prijzen
Nummer twee Sjaak Verhaar won twee baantickets voor Golfbaan Best Golf ter waarde van 115 euro. Nummer drie Gondie Leeijen krijgt een tegoedbon ter waarde van 70 euro bij Oele Wijnimport uit Megen. Wim Ketelaars en Gerard Heisen krijgen als nummer vier en vijf een dinerbon voor twee personen bij Restaurant Onsz in Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant