Er doen zeker 25 deelnemers mee. (Foto: Danniek van Lith)
Er doen zeker 25 deelnemers mee. (Foto: Danniek van Lith)

Paardensportwedstrijden op terrein van de Geffense Plas

Sport 213 keer gelezen

GEFFEN | Ruitersportvereniging De Zilverhoef uit Geffen houdt zaterdag 31 augustus en zondag 1 september een tweedaagse Basis-TREC wedstrijd. Dit vindt plaats onder de vlag van de Nederlandse Hippische Activiteiten Vereniging.

"TREC is in Nederland nog niet zo bekend als tak van de paardensport. Het is wel een erg leuke en voor iedereen toegankelijke discipline", meldt De Zilverhoef in een persbericht. TREC staat voor 'Technique de Randonnée Equestre de Compétition', ofwel buiten rijden in wedstrijdverband. De Basis - TREC wedstrijd bestaat uit drie onderdelen:
1. POR: een oriëntatierit van ongeveer 25 kilometer waarbij je zelf de route moet overnemen van een moederkaart en alleen een kompas als hulpmiddel mag gebruiken.
2. MA: een gangenbeheersingsproef waarbij je op een smalle baan 150 meter lang zo langzaam mogelijk moet galopperen en zo snel mogelijk stappen, zonder te draven.
3. PTV: een obstakelparcours met allerlei soorten hindernissen die je ook tijdens een trektocht tegen kan komen, zoals laaghangende takken, poort, smalle doorgang, stilstaan en ook hindernissen zoals boomstammen.

Paardenrassen
Er komen 25 deelnemers uit heel Nederland aan de start, met allerlei verschillende paardenrassen. De POR wordt zaterdag verreden, de MA zondagochtend en de PTV zondagmiddag. "Vooral de zondagmiddag is erg leuk voor publiek. Vanaf het terras heb je een prachtig zicht op wat de deelnemers allemaal laten zien." De wedstrijden vinden plaats bij de Geffense Plas. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden. De toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant