Het team van Acropolis in Megen. (Foto: Huub)
Het team van Acropolis in Megen. (Foto: Huub)

'Er zijn bij Acropolis zoveel mogelijkheden'

Algemeen 1.033 keer gelezen

MEGEN | Het pand van Acropolis is een bezienswaardigheid op zich. In het hart van het stadje Megen is dit dé locatie om bijzondere momenten te vieren. "Een mooie plek met veel persoonlijke aandacht voor de bezoekers. Je kunt op deze bijzondere locatie allerlei feesten geven", aldus bedrijfsleider Femke Nijboer.

Acropolis is een historisch pand uit 1776 met een rijke geschiedenis. Sinds 1970 fungeert het als gemeenschapshuis van Megen. In 2012 ging het voor anderhalf jaar dicht voor een grootschalige verbouwing. Daarna was 'Acropolis 2.0' een feit. Een gemeenschapshuis waar veel verenigingen gebruik van maken, van de harmonie tot een kookclub. Alle generaties lopen door elkaar heen.

Cultuur
Maar Acropolis is veel meer dan alleen een gemeenschapshuis. Zoals een cultureel centrum waar regelmatig activiteiten worden gehouden. Wat te denken van voorstellingen van Karin Bruers, Christel de Laat en de verrassende Theaterroute Oeverloos. Maar ook weet het bedrijfsleven Acropolis steeds vaker te vinden. Er zijn diverse vergaderzalen met alle moderne snufjes van tegenwoordig, maar die een prachtige oude stijl hebben.

Feesten
Acropolis wil in de toekomst verder groeien, met bijvoorbeeld evenementen. Van congressen tot bruiloften, van groot tot klein. "We hebben een pand met een geweldige uitstraling en met veel mogelijkheden", zegt Nijboer. "Er zijn verschillende ruimtes waar groepen gebruik van kunnen maken. Per type feest hebben wij een geschikte locatie. Acropolis is een swingende locatie. Voor mensen uit Megen, maar we richten ons ook zeker op bezoekers uit andere plaatsen."

Vacature
Acropolis heeft een vacature uitstaan voor een horecamedewerker. Een vaste werknemer gaat een eigen zaak starten en dus is er ruimte voor een nieuwe kracht. "De functie is heel divers en je ontmoet heel veel mensen. De ene keer werk je bij een feest en de volgende dag is een ministerie via een gemeente te gast. Je werkt in een erg leuk team. We zoeken iemand die enthousiast is en graag met ons meedenkt. Als je een creatief idee hebt, horen we dat graag van je en kunnen we gaan sparren." Je werkt vooral op vaste avonden en wisselend in het weekend, gemiddeld zo'n 20 uur per week. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Femke Nijboer: (06) 20 30 36 56 of stuur een e-mail naar femke@acropolis-megen.nl.

Megen
De toekomst van Acropolis ziet er veelbelovend uit. Bestuurslid Nancy Krijnen kijkt niet alleen naar Acropolis, maar ziet dat er rond Megen ook mooie ontwikkelingen zijn of gaan plaatsvinden. "De Maas is een interessant gebied en er wordt onder andere met het project Meanderende Maas veel aandacht aan besteed. Het stadje zelf is ook prachtig. We verhuren vaak ruimtes en krijgen regelmatig van mensen te horen dat het net lijkt alsof ze op vakantie zijn. Megen weet je te boeien."

Meer informatie
Kijk ook eens op de website www.acropolis-megen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant