De bloemenzee op de plek van het ongeval. (Foto: Hans van der Poel)
De bloemenzee op de plek van het ongeval. (Foto: Hans van der Poel)

Herinneringsmonument Vlinderboek komt in Elzeneindpark

Algemeen 2.542 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss krijgt een herinneringsmonument dat troost biedt aan Ossenaren die een kind hebben verloren. Het monument 'Vlinderboek' komt te staan in het Elzeneindpark bij de Coornhertstraat/Joost van den Vondellaan. De onthulling van het monument door burgemeester Buijs-Glaudemans is op vrijdag 20 september 2019 om 16.00 uur in het Elzeneindpark.

Aanleiding om een monument te ontwikkelen is het treinongeluk op 20 september 2018 waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Ossenaren gaven aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden. In de periode daarna werd de gemeente Oss door meerdere mensen benaderd die een persoonlijk verlies hebben geleden en graag een monument willen. Ouders die hun kind zijn verloren willen erkenning voor hun verdriet. Daarom heeft de gemeente Oss er voor gekozen om een monument te ontwikkelen voor iedereen die een kind heeft verloren. Na de onthulling kan iedereen er een bezoek aan brengen, op eigen gelegenheid en op het moment dat het beste past.

Herinneringsmonument Vlinderboek
Het monument is ontworpen door Sjef Hoogstede. Hij ontwierp ook de os op de rotonde bij de Kantsingel, de pillenstrip bij het centraal station en het kromgebogen zwaard op de rotonde van de Molenstraat.

Bloemen leggen
Het is mogelijk om na de onthulling bloemen bij het monument neer te leggen. Dit heeft de voorkeur in plaats van knuffels en in plaats van bij Station West. De gemeente Oss vraagt om de bloemen er zonder plastic neer te leggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant