Conny en René Bimbergen in de Geurdenhof.
Conny en René Bimbergen in de Geurdenhof. Foto: Hans van der Poel

De HobbyHoek groeit en opent in Kruisstraat

Zakelijk 2.399 keer gelezen

OSS | De Hobbyhoek opende op zaterdag 17 november 2018 de deuren aan de Geurdenhof 4 in Oss. De hobbywinkel -die bijna 4 jaar geleden startte als webshop- groeide echter zo hard, dat eigenaren Conny en René van Bimbergen op zoek moesten naar een nieuw pand. Die werd gevonden aan de Kruisstraat 41D in het Osse centrum. "Het gaat zo goed met onze winkel dat we uit ons jasje zijn gegroeid."

door Leon Voskamp

Gedurende dit interview wordt er hard gewerkt aan de Kruisstraat 41D. In het voormalige pand van Paul van den Berg Stoffen vindt een metamorfose plaats. René van Bimbergen laat met trots onder andere de ruimte zien waar workshops gegeven gaan worden, de hoek met koopjes en de plekken waar de stellingen met artikelen komen te staan. "We waren erg blij met ons pand aan de Geurdenhof, maar het werd te klein. Er kwamen steeds meer klanten en ons aanbod werd steeds ruimer. Ook was er steeds meer belangstelling voor de workshops. We konden eigenlijk geen kant meer op. Toen we op een terrasje in het Osse centrum zaten, liepen we op de terugweg langs dit pand aan de Kruisstraat. Een mooi pand en met ruim 200 vierkante meter winkelruimte zo'n 4 keer groter dan in de Geurdenhof. We wilden deze stap graag zetten, want blijven was geen optie meer." Er werd een akkoord bereikt over het doorlopende contract aan de Geurdenhof en er volgden gesprekken met de verhuurder van het pand in de Kruisstraat. Dat verliep voorspoedig en drie weken na het eerste bezoek kreeg het Osse echtpaar al de sleutel. Na weken verbouwen is zaterdag 28 september de feestelijke opening. Klanten krijgen deze dag tien procent extra korting op het gehele assortiment (apparaten uitgesloten). Ook zijn er diverse demonstraties.

Groeiend aanbod
René denkt nog eens terug aan de afgelopen vier jaar. "We begonnen kleinschalig met onze webshop met onder andere knipvellen en een paar apparaten. Dat aanbod breidde zich snel uit met knutsel-, teken- en mixed-media. Als we iets niet op voorraad hebben, bestellen we dit alsnog. Vooral op het gebied van apparaten zijn we groot geworden. Van transferpersen, plotter- en sublimatieprinters tot het bedrukken op diverse materialen." Naast de webshop openden de ondernemers een fysieke winkel. In die combinatie geloven ze. "Als mensen een apparaat kopen, wil je dat met eigen ogen zien. Bij ons krijgen ze apparaten van de hoogste kwaliteit en een professioneel advies. Zo schrijven we de handleidingen zelf. Ook belangrijk: we bieden uitstekende garantievoorwaarden. Dat krijg je niet als je online een apparaat koopt."

Klanten
Met de verhuizing naar het centrum zet De HobbyHoek een mooie stap. "Het is een centrale plek waar veel mensen langskomen. We zijn heel blij dat we naast Van de Veerdonk Fournituren zitten, want we versterken elkaar. Onze klanten komen uit Oss en omgeving, maar ook uit de rest van Nederland. Door middel van beurzen hebben we ook een flink netwerk opgebouwd in België. Met deze uitbreiding verwachten we nog meer klanten te mogen verwelkomen." Meer informatie op www.
dehobbyhoek.nl of (06) 47 47 22 66.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant