Carla van der Loos (voorzitter VIP) en Ad van der Velden (voorzitter Herpinia).
Carla van der Loos (voorzitter VIP) en Ad van der Velden (voorzitter Herpinia).

Brainstormavonden over samenwerking Herpinia en VIP

Sport 483 keer gelezen

HERPEN | De aftrap van het project 'Samenwerken aan de vitale vereniging' vond enkele weken geleden plaats. Het is een samenwerking tussen voetbalvereniging Herpinia en tennisclub VIP.

Vanwege een veranderende maatschappij en de individuele behoefte van mensen staan verenigingen steeds meer onder druk. Zo krijgen verenigingen te maken met (dreigende) terugloop van ledenaantallen, tekorten aan vrijwilligers en onvoldoende financiële middelen. Desondanks hebben verenigingen een belangrijke maatschappelijke rol. Ze zorgen voor verbinding, ontmoeting, (leer)werkplekken en structurele beweegdeelname van mensen. De ambitie van VIP en Herpinia is het samenwerken aan een vitale vereniging waarbij de krachten van beide gebundeld worden op sportpark De Wilgendaal (Herpinia), ook op organisatorisch gebied. Daarbij wordt zelfs gedacht over het uitbreiden van het sportaanbod op basis van de wensen van leden en/of inwoners van Herpen en omgeving.

Brainstormavonden
Maandag 7 en dinsdag 8 oktober worden er brainstormavonden georganiseerd in het kader van bovengenoemd project. De avonden worden georganiseerd door de besturen van beide verenigingen in samenwerking met het Sport Expertise Centrum. De 7e is de avond van 20.00 tot 21.30 uur in het clubhuis van Herpinia, een avond later bij VIP.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant