Commissie intocht komt met Osse Sint Serie.
Commissie intocht komt met Osse Sint Serie.

Commissie intocht van Sinterklaas komt met eerste Osse Sint Serie

Algemeen 1.074 keer gelezen

OSS | De Osse intocht van Sinterklaas krijgt dit jaar een eigen webserie: Osse Sint Serie genaamd. De opnames van deze serie zijn op dit moment in volle gang. Het initiatief van deze webserie komt van Jan van Leest, één van de commissieleden van de Osse Intocht. 

De Osse Sint Serie bestaat uit 8 afleveringen die online via 412TV te zien zullen zijn. In deze serie gaat Piecentro (Piet) op zoek naar de kern en kracht van Oss. Tijdens zijn reis door de gemeente ontmoet hij allerlei ondernemers die hem helpen zijn taken te volbrengen. De ontknoping van de serie vindt tijdens de Osse intocht op 23 november plaats op het podium in het stadscentrum.

Idee
Het idee van de serie komt van één van de commissieleden Jan van Leest: "Ik had al jaren een wens om een Sinterklaasfilm te maken. Nadat 412TV vorig jaar de intocht op een prachtige manier in beeld had gebracht, heb ik hen en Peter van Aar en Dorette Ploegmakers van p.a. producties gevraagd mee te denken. Uiteindelijk is er deze serie uit voortgekomen", aldus Jan. Peter is met p.a. producties al jaren betrokken bij de intocht.


Eerste aflevering
De eerste aflevering zal op zaterdag 16 november, de dag van de landelijke intocht van Sinterklaas, online verschijnen. Hierna zal er iedere dag een nieuwe aflevering te zien zijn. Op maandag 18 november ontvangen alle basisscholen in gemeente Oss kleurplaten om uit te delen, waarmee kinderen leuke prijzen kunnen winnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant