Met glasvezel klaar voor de toekomst.
Met glasvezel klaar voor de toekomst.

Vijf glasvezelspreekuren in de gemeente Oss

Algemeen 309 keer gelezen

De laatste maand van de vraagbundelingscampagne voor glasvezel in de gemeente Oss is ingegaan. Dit betekent dat inwoners nog tot 1 november 2019 hebben om een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de acht providers. We vroegen deelnemers aan het burgerpanel van Weekblad Regio Oss en onderzoeksbureau Toponderzoek naar hun mening over glasvezel.

31 procent van de 336 respondenten is volledig op de hoogte van de werking van glasvezel. 42 procent is deels op de hoogte. 10 procent weet niets van glasvezel, 17 procent is amper op de hoogte. 'Hoe staat u tegenover de aanleg van glasvezel in uw omgeving?' was één van de vragen. 35 procent is neutraal, 40 procent is positief. 5 procent is al aangesloten. 71 procent van de respondenten vindt dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om zich aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. 62 procent is van mening dat de glasvezelaanbieder de aansluitkosten moet betalen, 32 procent vindt de gemeente en 14 procent denkt aan de inwoners zelf.

Spreekuren
Vanaf 14 oktober zijn er vijf glasvezelspreekuren gepland op diverse locaties in de gemeente. Tijdens deze speciale spreekuren krijgen de inwoners persoonlijk advies en is er de mogelijkheid om aan E-Fiber en de providers vragen te stellen over hun diensten en abonnementen. Maandag 14 oktober van 19.00 tot 21.00 uur in Sociaal Cultureel Centrum De Binnenstad, woensdag 16 oktober in Wijkcentrum Schadewijk, maandag 21 oktober in Gemeenschapshuis De Hoeve in Lith, dinsdag 22 oktober in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem en donderdag 24 oktober in Dorpshuis De Bongerd in Macharen. Aanmelden is niet noodzakelijk, men kan gewoon 'inlopen'.

Ook meedoen?
Iedereen vanaf 16 jaar kan via het burgerpanel zijn of haar mening geven over actuele thema's. Weekblad Regio Oss werkt samen met onderzoeksbureau Toponderzoek. Aanmelden is nu al mogelijk op www.TipOss.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant