Bedrijventerrein Heesch West komt direct aan de A59, tussen ’s-Hertogenbosch en Oss, te liggen.
Bedrijventerrein Heesch West komt direct aan de A59, tussen ’s-Hertogenbosch en Oss, te liggen.

Alternatieven voor bedrijventerrein en windturbines Heesch-West vragen nog onderbouwing

Algemeen 152 keer gelezen

HEESCH | Het milieueffectrapport voor het bedrijventerrein Heesch-West geeft nog geen compleet beeld van mogelijke indelingen van het terrein. Ook de locatie en opstelling van windturbines moeten beter onderbouwd worden. Dat zegt de Commissie voor de milieueffectrapportage in haar advies. De gemeenten Den Bosch, Bernheze en Oss hebben de Commissie gevraagd het milieueffectrapport te beoordelen.

De drie gemeenten willen bedrijventerrein Heesch-West realiseren met ruimte voor grootschalige logistiek, andere bedrijven en duurzame energie (windturbines en zonnepanelen). Voordat de gemeenteraden besluiten over het bedrijventerrein en de windturbines zijn de effecten onderzocht in een milieueffectrapport.

Milieueffecten
Het rapport geeft veel informatie over de milieueffecten van het plan en mogelijke maatregelen om negatieve effecten te beperken. Zo is grondig onderzoek gedaan naar maatregelen om verkeersoverlast te voorkomen. Het rapport maakt echter nog onvoldoende duidelijk of er alternatieve indelingen van het bedrijventerrein mogelijk zijn met minder milieueffecten, bijvoorbeeld minder geluid of met minder invloed op het landschap, vindt de Commissie. Beschrijf ook meetbare doelen voor duurzaamheid is het advies. Zo kan bij de invulling van het terrein gevolgd worden of die doelen ook worden gehaald.

Advies 
De Commissie adviseert het milieueffectrapport aan te passen en daarna pas een besluit te nemen over het bedrijventerrein. De gemeenten hebben aangegeven dit advies over te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant