Krijgt de gemeente Oss glasvezel?
Krijgt de gemeente Oss glasvezel?

'Een cruciale fase voor Oss is aangebroken, het is nu of nooit'

Algemeen 4.012 keer gelezen

De laatste weken van de vraagbundelingscampagne voor glasvezel in de gemeente Oss zijn ingegaan. Dit betekent dat inwoners nog tot 1 november 2019 hebben om een glasvezelabonnement af te sluiten bij één van de acht providers.

Al 3 miljoen huishoudens in Nederland hebben een glasvezelaansluiting. Alleen als 30 procent van de inwoners van de gemeente vóór 1 november een glasvezelabonnement afsluiten, kan E-Fiber zorgen dat Oss niet achter blijft. Om met de aanleg van het glasvezelnetwerk van start te gaan en daarmee een zeer grote investering te doen, is een minimale hoeveelheid inschrijvingen noodzakelijk. "Een cruciale fase voor Oss is aangebroken. Er moet nog een groot aantal abonnementen worden afgesloten. Het is nu of nooit", meldt E-Fiber. Wethouder Frank den Brok: "Weinig is zo vervelend als een trage of onbetrouwbare internetverbinding. Zeker voor een bedrijf of gezin. Je merkt pas hoe belangrijk dat is, als het even uitvalt. Ik vind het als wethouder belangrijk dat voldoende Ossenaren kiezen voor glasvezel. Er is tot nu toe geen enkele aanbieder bereid geweest om glasvezel aan te leggen in de hele gemeente Oss zonder hoge instapkosten. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van deze unieke kans."

Spreekuren
Er zijn de komende dagen spreekuren. Vanavond (woensdag 16 oktober) van 19.00 tot 21.00 uur in Wijkcentrum Schadewijk, maandag 21 oktober in Gemeenschapshuis De Hoeve in Lith, dinsdag 22 oktober in Dorpshuis De Berchplaets in Berghem en donderdag 24 oktober in Dorpshuis De Bongerd in Macharen. Aanmelden is niet noodzakelijk, men kan gewoon binnenlopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant