St. Jozefkerk. (Foto: Google Maps)
St. Jozefkerk. (Foto: Google Maps)

Najaarsconcert Vocaal Ensemble Oss

Algemeen 280 keer gelezen

OSS | 'Amore' is op zondag 27 oktober het thema van het najaarsconcert van het Vocaal Ensemble Oss. "In ruim een uur worden bezoekers verrast door de verschillende facetten van dit concert, waarbij de muzikale kwaliteit van het koor goed tot zijn recht komt", meldt de koor in een persbericht.

Het uit ruim veertig sopranen, alten, tenoren en bassen bestaande koor, wordt begeleid door de pianisten Mieke Morgenstern en Jaap Smit en het blokfluitensemble Wood'n Voices. Dit onder de algehele leiding van Mario Veldpape. Het concert begint met de gevoelige muziek van Monteverdi. Het lied 'Altri canti d'Amor' wordt begeleid door Wood'n Voices. Het daarna op het programma staand 'Lasciatemi morire', ook van Monteverdi, wordt à capella uitgevoerd.

Liefdesliederen
Het sluitstuk van dit concert wordt gevormd door de vrolijke liefdesliederen van Brahms waarbij het koor wordt begeleid door 4-handige piano. Wood'n Voices voert samen met een klavecimbel als muzikaal intermezzo ook nog het concert in G-klein van Vivaldi uit. Het koor heeft daarnaast een drietal à capella stukken van Elgar op het programma staan. Veldpape brengt samen met Smit twee liederen van Gerald Finzi ten gehore.

Meer informatie
Het concert vindt op 27 oktober om 15.00 uur plaats in de Sint Jozefkerk aan de Oude Molenstraat 8 in Oss. Kaartjes zijn aan de kerk te verkrijgen voor 15 euro, inclusief een drankje na afloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant