HVCH - Erp. (Foto: Ruud Schobbers)
video

1C: Erp wint knap bij HVCH mede dankzij strafschoppen Emiel van der Sanden

Sport 2.040 keer gelezen

HEESCH | HVCH en Erp maakten er zondag een leuke wedstrijd van in de eerste klasse C. Beide ploegen waren voor rust aan elkaar gewaagd en de 1-1 stand was dan ook terecht. In de tweede helft zorgden penalty's voor de beslissing. Erp kreeg er twee, HVCH eentje: 2-3.

door Leon Voskamp

HVCH is een grote club met een prachtig complex en een bloeiende jeugdopleiding. Maar we mogen ook best eens naar Erp kijken. Een veel kleinere club, maar 'gewoon' van de partij in de eerste klasse. En het tweede elftal staat bovenaan in de reserve Hoofdklasse, ook een topprestatie.

Op en neer
Het zonnetje scheen in Heesch en de omstandigheden waren goed om te voetballen. Het spel ging op en neer waarbij het baltempo hoog was. Stijn van den Hurk kreeg de eerste grote kans voor HVCH. De pijlsnelle aanvaller 'demarreerde' maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Aan de andere kant was het na bijna een half uur spelen wel raak. Knud van den Heuvel was het die profiteerde van een fout van doelman Mike van Nuland en voor een leeg doel binnenschoot. Niet veel later volgde het antwoord van de Heeschenaren. Uit een voorzet kopte Tim Kamp nog op de handen van keeper Dennis van Ballegooij, maar uit de daaropvolgende corner kopte Yannick van den Berg wel raak. HVCH was via Jordy Veld dichtbij een voorsprong, maar zijn schot kwam op de paal. Aan de andere kant liet Emiel van der Sanden een goede kans op de 1-2 liggen. Van Nuland redde uitstekend op de inzet van de 34-jarige spits.

Strafschoppen
In de tweede helft gebeurde er wederom van alles. "Het had zomaar 5-5 kunnen worden", gaf Erp-trainer Jurgen van Wanrooij na afloop aan. Die 5-5 zou het niet worden, maar de toeschouwers zagen nog wel drie goals. Van der Sanden maakte de 1-2 vanaf de strafschopstip en kort daarna ook de 1-3 vanaf elf meter.

Die laatst met een mooie Panenka, waarbij Van Nuland naar de hoek dook.

Het werd weer spannend toen aan de andere kant HVCH ook een penalty kreeg. Van den Hurk wist wel raad met dat buitenkansje. De Heeschenaren hadden ook pech dat het de derde keer het houtwerk raakte. In de slotminuut liet Van der Sanden het na om er 2-4 van te maken. Hij speelde zijn directe tegenstander uit, maar voor het doel wilde hij te mooi doen.

Emiel van der Sanden
Emiel van der Sanden gaf na afloop in gesprek met Kliksport aan erg blij te zijn met zijn keuze voor Erp. "Ik kreeg bij Blauw Geel'38 weinig minuten meer en dat snap ik ook. Jongere jongens zijn toch wat sneller. Op dit niveau kan ik bij Erp belangrijk zijn en doelpunten maken. Erp is daarnaast ook een mooi clubje met een gezellige kantine. Ik heb een hele goede keuze gemaakt." Met Erp gaat hij voor handhaving. "We maken tegen iedere tegenstander kans. We gaan ook echt wel genoeg punten pakken om ons te handhaven. Vandaag tegen HVCH wisten we dat de tegenstander voetballend wat sterker zou zijn, al vond ik dat wel meevallen. Na de 1-3 hebben we het nog spannend gemaakt, maar lieten we het ook na om uit te lopen naar 2-4." Van Wanrooij vond dat zijn ploeg vandaag het geluk aan zijn zijde had. "We hebben eerder dit seizoen zelf al acht keer de paal of de lat geraakt. Vandaag zat het mee voor ons."

Opstelling HVCH: Mike van Nuland, Yannick van den Berg, Willem Roefs, Vince Minuten (Roy Vissers), Robin van Eldijk, Marco van Lokven, Michel van den Akker (Samuel Eleonora, Robin Knapp, Jordy Veld, Tim Kamp (Freek van Eembergen) en Stijn van den Hurk.

Opstelling Erp: Dennis van Ballegooij, Bob van den Berg, Joost van Dijk, Roy Verhagen, Ruud Hanenberg, Bob Verhagen, Stef Munsters, Ruud Delisse, Koen van Deurzen, Knud van den Heuvel (Joep Offermans) en Emiel van der Sanden.