Wim Muller.
Wim Muller.
advertorial

Van Lith Uitvaartzorg bouwt aan een mooie toekomst

Algemeen 1.298 keer gelezen

Met een goed gevoel op een persoonlijke manier afscheid nemen. Daar staat Van Lith Uitvaartzorg voor. Samen met zijn professionele team verzorgt Wim Muller met veel zorg, aandacht en oog voor kwaliteit uitvaarten. De Osse uitvaartonderneming is volop in beweging en bouwt letterlijk aan een mooie toekomst.

Van Lith Uitvaartzorg bestaat al ruim vijftig jaar en is een vertrouwde naam in Oss en omgeving. De uitvaartonderneming is 24 uur, zeven dagen in de week bereikbaar en neemt nabestaanden voor, tijdens en na een afscheid bij de hand. Momenteel wordt er bij het mortuarium van Van Lith Uitvaartzorg aan de Docfalaan 2 in Oss hard gewerkt om extra kantoorruimte te realiseren. Achter de schermen is Wim Muller druk bezig met het realiseren van de komst van een crematorium in Oss, dat de naam 'Bossrijk' gaat dragen.

Bossrijk
Bij het ontwerp van Bossrijk is rekening gehouden met de groene omgeving. De natuur heeft een plaats gekregen binnen en buiten het crematorium. "Er worden natuurlijke materialen verwerkt in het interieur. Vanuit de aula heb je uitzicht op de bosrijke omgeving. Het is een heel rustgevende locatie", zegt Wim. Het crematorium wordt duurzaam gebouwd. Op het dak komen tachtig zonnepanelen te liggen en de crematieoven is honderd procent elektrisch. Bovendien wordt de warmte die bij een crematie vrijkomt opgevangen. Wim: "Twee silo's slaan de warmte op. In de winter wordt het pand hierdoor verwarmd en in de zomer gekoeld." Tegelijkertijd met de bouw van het crematorium wordt het stadsmortuarium onder handen genomen en aangepast aan de huidige wensen. Zo komt er een ruimte voor rituele wassingen en twee opbaarkamers die voor nabestaanden 24 uur per dag toegankelijk zijn.
Wim kijkt uit naar de bouw van Bossrijk. "We hopen volgend jaar groen licht te krijgen van de gemeente en dan zo spoedig mogelijk te beginnen met de bouw. Met de komst van een crematorium kunnen we alles onder één dak aanbieden. Van het opbaren, rouwdrukwerk en het vervoer tot de rouwdienst, crematie en koffiekamers; je hoeft niet meer van locatie A naar B. We nemen alle zorg uit handen en mensen hebben één aanspreekpunt."

Keurmerk Uitvaartzorg
Van Lith Uitvaartzorg is aangesloten bij Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) en volgt de richtlijnen van Keurmerk Uitvaartzorg. Het keurmerk wordt elk jaar getoetst en staat garant voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening bij uitvaart en de nazorg. Het keurmerk biedt nabestaanden zes zekerheden: heldere afspraken over de uitvoering, transparante kostenbegroting, goede organisatie van de uitvaart, bekwaam personeel, doelmatige klachtenafhandeling en jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Kwalitatieve waarden die naast professionaliteit, aandacht, zorg en waardigheid de sleutelbegrippen vormen bij Van Lith Uitvaartzorg.

Ontwikkelingen
De laatste paar jaar is de uitvaartbranche volop in ontwikkeling. De traditionele uitvaarten zoals we die kennen zijn aan het verdwijnen en technologie heeft zijn intrede gemaakt. "In plaats van traditionele uitvaarten kiezen mensen steeds vaker voor een persoonlijke uitvaart. De cake is ingeruild voor een hapje en borreltje", weet Wim. Daarbij hebben nabestaanden de keuze om de uitvaart een groene invulling te geven. "Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hybride rouwauto, een duurzame kist of begraven worden op een natuurbegraafplaats." Ook de plek van afscheid is verschoven. Waar voorheen de ceremonie werd gehouden in de kerk, voltrekt zich deze tegenwoordig vaker buiten de kerkmuren op uiteenlopende locaties. "In Theater De Lievekamp, Klooster Bethlehem, de natuurbegraafplaats in Schaijk, in het Herinneringshuis Van Lith aan de Constantijn Huygensstraat of thuis. Van alles is mogelijk."

Trots
Met de groei van Van Lith Uitvaartzorg heeft Wim nieuwe medewerkers verwelkomd. "We hebben een mooi gemixt team van jong en oud. We helpen elkaar en vullen elkaar goed aan", vertelt Wim die middenin het team staat en zelf ook uitvaarten verzorgd. "Ik merk dat steeds meer jonge mensen openstaan om te werken binnen de uitvaartbranche. Een goede ontwikkeling. Ze hebben hun eigen kijk op zaken en komen met andere ideeën. Ik ben trots op het team dat er staat. De mens staat bij ons centraal en we doen als professionals ons uiterste best zodat mensen met een goed gevoel afscheid kunnen nemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant