Twan Ceelen tijdens de finale van de nacompetitie tegen Hulsel. (Foto: Steven Speijers)
Twan Ceelen tijdens de finale van de nacompetitie tegen Hulsel. (Foto: Steven Speijers)

Twan Ceelen (SBV): 'Derby is altijd een speciale wedstrijd'

Voetbal 951 keer gelezen

HAREN | Derby's zijn vaak wedstrijden op zich. Zo ook MOSA'14 tegen SBV komende zondag om 13.30 uur. Een ideale wedstrijd voor SBV-middenvelder Twan Ceelen. De 21-jarige Harenaar gaat voorop in de strijd. "Ik hou van wedstrijden waar beide ploegen 'erop klappen'. Strijd past bij mij, ik zal nooit mijn voet terugtrekken."

door Leon Voskamp

SBV bezet na zeven wedstrijden de vierde plek in de vijfde klasse C. Afgelopen zondag werd DSS'14 met 6-3 aan de kant gezet. De Harenaren kwamen op 2-0, maar de tegenstander maakte 2-2. Pas na de 5-3 was het verzet gebroken. "Ik denk dat BZS en Hedel gaan uitmaken wie er kampioen zal worden. Wij willen graag meedoen om de derde plek. Het doel is om ons te plaatsen voor de nacompetitie."

Lange afstanden
Over de huidige klasse heeft Ceelen zijn twijfels. "Er zitten een aantal leuke derby's tussen, die speel je het liefst als voetballer. Maar als je bijvoorbeeld naar BZS in Beuchichem rijdt, dan ben je bijna een uur onderweg. Als we dan terug zijn in de eigen kantine, dan zijn er al veel mensen naar huis." Ver rijden hoeven Ceelen en zijn teamgenoten komende zondag in ieder geval niet. De derby tegen MOSA'14 leeft bij beide clubs. "MOSA'14 heeft dit seizoen nog niet gewonnen, maar een derby is altijd een speciale wedstrijd. Vorig seizoen verloren we bijvoorbeeld in Oijen. Als wij komende zondag voetballen zoals we kunnen, dan gaan we winnen."

Jeugd
Ceelen maakte op 15-jarige leeftijd zijn debuut bij SBV. Hij bleef in de jeugd van SJO VITA voetballen, maar mocht vaak op de bank bij het eerste zitten. Op 18-jarige leeftijd werd hij opgenomen in de selectie en onder trainer John Putters heeft hij een basisplaats. "John ligt goed in de groep en durft de jeugd een kans te geven. De sfeer is ook heel goed in de selectie. Positief voor SBV is dat er vanuit de jeugd een goede lichting over gaat komen. Jongens met zeker de kwaliteiten voor speeltijd in het eerste."

Vijfde klasse C:
1. BZS 7-21
2. OKSV 7-17
3. Hedel 6-16
4. SBV 7-12
5. Ophemert 7-11
6. Maaskantse Boys 6-10
7. SCZ 6-10
8. HRC'14 7-8
9. DSS'14 6-7
10. Ruwaard 7-5
11. RK DESO 6-4
12. MOSA'14 6-2
13. Wadenoijen 7-2
14. RKVSC 7-2

MOSA'14 - SBV
Hedel - Ruwaard
OKSV - HRC'14
BZS - RK DESO
Ophemert - Maaskantse Boys
RKVSC - Wadenoijen
DSS'14 - SCZ

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant