Logo kliknieuws.nl/oss
Natuurlijk komt Sinterklaas ook dit jaar naar Heesch. (Foto: Bram van Ravenstein)
Natuurlijk komt Sinterklaas ook dit jaar naar Heesch. (Foto: Bram van Ravenstein)

Glutenvrije Piet loopt mee tijdens intocht Sinterklaas in Heesch

  •   643 keer gelezen

HEESCH | Een dag na de landelijke intocht in Apeldoorn brengt Sinterklaas op zondag 17 november zijn traditionele bezoekje aan Heesch. Net als voorgaande jaren begint de feestelijke intocht rond de klok van 12.30 uur bij Huize Heelwijk. Alle kinderen zijn van harte welkom om samen met Sinterklaas en de Pieten naar 't Oude Raadhuis te lopen. Sinterklaas zal via de Mozartlaan, Hoogstraat en Grenadiersstraat richting 't Dorp gaan.

Om 13.00 uur wordt Sinterklaas bij 't Oude Raadhuis welkom geheten. Rond de klok van 13.45 uur vertrekken Sinterklaas en alle Pieten naar Cultureel Centrum De Pas. Daar gaat het programma verder. De Sint zal bovendien de uitslag van de kleurwedstrijd bekendmaken en alle kinderen kunnen in de 'liefdeshoek' hun stickervel inleveren voor een klein presentje. Rond de klok van 15.00 uur eindigt het officiële programma. Sinterklaas blijft nog wel even in de zaal om te dansen en uiteraard gaat hij met alle kinderen op de foto.

Glutenvrije Piet
Ook dit jaar loopt er tijdens de intocht een Glutenvrije Piet mee. Dit is een initiatief van de Nederlandse Coeliakie Vereniging en voorziet kinderen met een glutenintolerantie van glutenvrije pepernoten. De Glutenvrije Piet is te herkennen aan een witte bakschort met het logo van de Glutenvrije Piet erop. Kinderen met een glutenintolerantie kunnen op de websites www.intochtheesch.nl of www.glutenvrij.nl een tekening downloaden om een vlag te maken zodat Glutenvrije Piet ze kan herkennen.

Meer berichten