Logo kliknieuws.nl/oss
video

Veel scholen woensdag dicht: 'Imago onderwijs moet beter'

  •   948 keer gelezen

OSS | Veel scholen houden woensdag de deuren dicht. Zoals de Osse basisschool De Lockaert, net als de andere scholen van de Filios Scholengroep. Directeur Anneliese Mank hoopt dat de acties voor een structurele oplossing gaan zorgen. "Het moet topprioriteit zijn om het imago van het onderwijs te verbeteren."

Mank gaat samen met haar collega's van De Lockaert naar een manifestatie in Eindhoven. Ook de bestuurder van de Filios Scholengroep sluit aan. "De minister heeft 460 miljoen euro voor het onderwijs toegezegd, maar dat is geen structurele oplossing. We willen dat er gedacht wordt aan de lange termijn."

Werkdruk
Volgens Mank heeft het onderwijs een imagoprobleem. "Steeds minder mensen kiezen voor een opleiding aan de Pabo. Dat zorgt dus voor minder leraren en onderwijsassistenten. Hoe dat komt? De werkdruk in het onderwijs is erg hoog. Bovendien is de salariëring niet in verhouding met bijvoorbeeld docenten van het voortgezet onderwijs. Door financiële steun van de overheid kan dit worden veranderd." Volgens Mank hebben veel ouders begrip voor de staking. "Ze geven aan dat we groot gelijk hebben en hopen net als ons op steun vanuit Den Haag."

Meer berichten