Logo kliknieuws.nl/oss
BrabantTalent tijdens een eerdere uitvoering. (Foto: Ronald Goudberg)
BrabantTalent tijdens een eerdere uitvoering. (Foto: Ronald Goudberg)

Kerstvoorstelling BrabantTalent in kerk Overlangel

  •   276 keer gelezen

OSS | Stichting Oss Cultureel biedt een zo divers mogelijk podium aan zoveel mogelijk cultureel talent uit Oss. Elk jaar produceert Oss Cultureel een grote theaterproductie en daarnaast is zangschool BrabantTalent ontwikkeld met zo'n 80 leerlingen van verschillende leeftijden.

De nieuwe zakelijk en artistiek leider Marjolein Buijs is door het bestuur uitgedaagd om samen met Floor-Anne van Vliet (artistiek leider van BrabantTalent) op zoek te gaan naar een nieuwe focus voor de komende jaren. Met als doel om de muzikale ontwikkeling van alle leden en de ontwikkeling van de zangschool zelf zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.
Onlangs produceerde Oss Cultureel de Oeverloos Theaterroute, voor 2020 staat er weer een nieuwe grote productie gepland. In november gaat er een bijzondere muziektheatervoorstelling in première, geïnspireerd op het wereldberoemde boek 'Een weeffout in onze sterren'. De cast zal grotendeels bestaan uit leerlingen van BrabantTalent. Het script wordt geschreven door de getalenteerde Holly van Zoggel. Zij wordt begeleid door een landelijk geroemde toneelschrijver.

Kerstvoorstelling
Op 15 december zingt BrabantTalent een intieme voorstelling 'Het staat in de sterren'. Er klinken dit jaar bekende en onbekendere authentieke kerstliederen meerstemmig gecombineerd met toepasselijke hedendaagse liedjes. Floor-Anne van Vliet heeft de artistieke leiding, Gert Oude Sogtoen zal de koorarrangementen schrijven en de zangers begeleiden op de vleugel. De locatie is de Sint-Antoniuskerk in Overlangel. Kaarten via www.osscultureel.nl.

Meer berichten