Stan van Dolleweerd in het midden van dit zevental. (Foto: Pion Steeg)
Stan van Dolleweerd in het midden van dit zevental. (Foto: Pion Steeg)

Van Dolleweerd: 'Krijg bij TOP de kans om me verder te ontwikkelen'

Voetbal 870 keer gelezen

OSS | Met Stan van Dolleweerd verloor O.S.S.'20 afgelopen zomer een groot talent. Bij sv TOP kan de 20-jarige middenvelder wel beschikken over een basisplaats en heeft hij het uitstekend naar zijn zin. Ambitieus is de Ossenaar ook. "Als wij ons goede voetbal combineren met strijd, dan kan het een leuk seizoen gaan worden."

door Leon Voskamp

Bij O.S.S.'20 was Van Dolleweerd een gewaardeerde kracht, maar het talent uit de eigen jeugdopleiding kon geen vaste basisplaats afdwingen. Op zoek naar meer geluk, kreeg hij een kans bij stadsgenoot TOP. "Het bevalt me hier prima. De sfeer is goed en de spelersgroep is een mooie mix van talenten en ervaren spelers. Op deze leeftijd wil ik zo veel mogelijk spelen en die kans is bij TOP groter dan bij O.S.S.'20. Ik krijg hier de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen als voetballer." In het begin moest hij even wennen, maar de laatste weken is hij tevreden. "Ik sta op een leuk en voetballend middenveld. Ik kan op meerdere posities uit de voeten, maar in een aanvallende rol kom ik het beste tot mijn recht. Mijn belangrijkste ontwikkelingspunt is het verdedigende stuk. Duels aangaan en een bal veroveren, daarin kan ik me echt nog verbeteren. Hoe meer ik speel, hoe beter ik me kan ontwikkelen."

Doelstelling
De eerste klasse C is spannend. Woezik gaat aan kop met Alverna op de tweede plek. Daaronder volgen vier ploegen, waaronder TOP en HVCH. "In deze klasse kan -op een aantal uitzonderingen- iedereen van elkaar winnen. Alverna en Woezik hebben we al gehad en dat waren goede ploegen. Maar er zijn ook teams die volop strijd leveren en zo tegenstanders een moeilijke middag bezorgen. Wij hebben als groep de doelstelling om zo lang mogelijk bovenin mee te draaien. Natuurlijk zou het fantastisch zijn om kampioen te worden, maar het is niet zo dat we dat hebben uitgesproken. Het belangrijkst is dat we als groep groeien en er het maximale uithalen. Maar daarvoor moeten we wel iedere week volle bak gaan en laten we hopen dat we allemaal fit blijven."

NEC
Het is komende vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie NEC - TOP Oss, zondag spelen de amateurs van NEC en TOP tegen elkaar. "Ik weet niet veel van NEC, maar ik verwacht een gelijkwaardige tegenstander. Een ploeg die het van het voetballende gedeelte moet hebben. Het kan een mooie wedstrijd worden."

Toekomst
Met zijn sportieve toekomst is Van Dolleweerd niet bezig. Hij richt zich alleen op TOP. "Natuurlijk ambieer ik voetballen op een hoog niveau, maar ik ben er echt totaal niet mee bezig. Mijn focus ligt volledig op TOP, waar ik zowel individueel als met het team wil groeien."

Eerste klasse C:
1. Woezik 7-15
2. Alverna 7-13
3. SC 't Zand 7-11
4. TOP 7-11
5. Leones 7-11
6. HVCH 7-11
7. NEC 7-10
8. Unitas'30 6-9
9. Brabantia 7-8
10. Rhode 7-8
11. Nemelaer 7-8
12. Erp 6-7
13. FC Eindhoven AV 7-6
14. Best Vooruit 7-4

NEC - TOP
Alverna - Erp
Nemelaer - Rhode
HVCH - SC 't Zand
FC Eindhoven AV - Leones
Brabantia - Best Vooruit
Unitas'30 - Woezik

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant