Arno Methorst. (Foto: Peter Kuijpers)
Arno Methorst. (Foto: Peter Kuijpers)

Methorst: 'Het kan een heel leuk seizoen worden voor Nooit Gedacht'

Voetbal 641 keer gelezen

GEFFEN | Arno Methorst is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Nooit Gedacht. Beide partijen besloten na overleg om het contract niet te verlengen. De Eindhovenaar is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Geffense derdeklasser. Daarvoor werkte hij onder andere bij Nijnsel.

Methorst is redelijk tevreden over de eerste acht wedstrijden dit seizoen. "De eerste wedstrijden hebben we drie keer gelijkgespeeld, maar twee daarvan hadden we kunnen winnen. De laatste weken staat het iets anders en de jongens pikken dat goed op. Ze scoren meer, het rendement is verbeterd. Het is mooi om te zien dat de jongens stappen maken. Ze zijn geduldiger geworden en voeren het systeem steeds beter uit. Ze vormen een hecht team. Iedere dinsdag en donderdag wordt er keihard gewerkt op de training. Als ze deze vorm door kunnen trekken, dan kan het een heel leuk seizoen worden."

Fitte groep
De start van het seizoen is heel anders dan vorig jaar. Toen miste Methorst veel spelers vanwege blessures, nu kan hij beschikken over een fitte groep. "Ik heb achttien spelers en moet iedere zondag een aantal jongens naar het tweede sturen. De keuze is reuze, ik heb een luxeprobleem. De breedte van de bank bepaalt mede je succes. Het is namelijk fijn dat je een speler met wat lichte klachten een keer kan sparen als je goede en fitte vervangers hebt."

Toekomst
Met een nieuwe club is Methorst nog niet bezig. Als er belangstelling komt, dan wil hij het liefst in de buurt van Eindhoven trainen. Eerst wil hij het seizoen in Geffen goed afronden. "Iedere club heeft z'n charme, ook Nooit Gedacht. Een grote vereniging met veel jeugdleden en vrijwilligers. Een kunstgrasveld en een mooie tribune. Je kunt eigenlijk niet beter werken dan hier."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant