De woning aan de Aengelbertlaan.
De woning aan de Aengelbertlaan.

OM en recherche zien Ossenaar (26) als brein achter brandstichtingen Aengelbertlaan

112 5.821 keer gelezen

OSS | De politie heeft donderdagochtend een 26-jarige man uit Oss aangehouden. De recherche en het Openbaar Ministerie zien hem als het brein achter een brandstichting en een poging tot brandstichting bij een woning aan de Aengelbertlaan in Oss.

Op donderdag 13 september 2018 werd er geprobeerd brand te stichten, maar zondag 16 september slaagden de brandstichters er wel in. Twee honden overleefden de brand niet, de bewoner kon nog net ontsnappen. Na onderzoek werden op 7 oktober een 29-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige Roemeen opgepakt in Belfeld. Een dag later werd ook een 21-jarige man zonder vast woonadres opgepakt. Hij wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Henk Baum uit Nistelrode op donderdag 22 maart 2018.

Aanslagen
De drie uitvoerders worden ook verdacht van andere aanslagen. Zoals op dinsdag 20 februari 2018 toen een auto in brand werd gestoken voor een woning aan de Asterstraat in Oss. Op zaterdag 24 februari 2018 raakte de voordeur van de woning beschadigd door brand. Er vielen geen gewonden ondanks dat er volgens de politie levensgevaarlijke bommen werden gebruikt. Er is volgens de politie een verband met een brand bij een woning aan de Basilicumstraat in Haarlem waar een brandbom naar een woning werd gegooid. Ook hier raakte niemand gewond. Andere zware incidenten waren het explosief dat afging bij café 't Berghje aan de Berghemseweg op woensdag 15 augustus 2018 en een zware explosie in een auto in Leende op 2 september. Tot slot gaat het om een zware ontploffing bij een woning aan de Keldermansstraat in Eindhoven. De recherche onderzoekt of de aangehouden Ossenaar ook betrokken is bij andere feiten. Hij zit vast en wordt verhoord.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant