Ken Bissels (L) hier nog met Martijn Vertogen van Margriet aan zijn zijde pakt een puntje in Helmond bij RKPVV Foto Peter Kuijpers

3D: Maar liefst vijf gelijke spelen in 3D; alleen Boekel Sport en Den Dungen winnen

Voetbal 2.050 keer gelezen

Het weekend van de gelijke spelen in deze klasse waarvan twee met 0-0! Nooit Gedacht liet de tanden zien op de Warande in Helmond tegen RKPVV en behaalde één puntje. Boekel Sport had maling aan de reputatie van FC Schadewijk en plaatste de ploeg van de Neervelden weer met een plof op aarde. SCG'18 behaalde een goed resultaat bij kampioenspretendent SC Helmondia waar oud topscorer van Schijndel Kaj de Visser nog scoorde voor de ploeg uit Gestel. Nijnsel verloor voor de tweede week achtereen. In Nijnsel had Den Dungen aan één doelpunt voldoende om met de zege van Den Eimert te vertrekken.

Avanti'31 en Excellent kwamen in Schijndel niet tot scoren. Avanti'31 speelde een goede eerste helft waar de bal van de lijn gehaald moest worden bij het bezoekende Excellent. In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd wat. Avanti'31 had wel wat meer balbezit, kreeg een paar kansjes, maar Excellent hield zich kranig. Trainer John Janssen vond het een typische 0-0 wedstrijd: "Weinig kansen aan beide kanten, geen goed voetbal, maar wel heel veel  inzet." Waar ieder zich moest koesteren met het ene puntje.

Handel – BMC 0-0
De laagvlieger uit Berlicum hield zich prima staande op D'n Eikenwal in Handel. Trainer Tom Jacobs van Handel: "Een slechte eerste helft van onze kant. Toch een enorme kans die via de lat gemist werd. In de tweede helft waren we heer en meester. Het lukte ons niet om de kansen die we kregen af te maken. Helaas voor ons. Mooi voor BMC."

Boekel Sport – FC Schadewijk 3-1
Een meer dan verdiende overwinning. Toch waren het de gasten uit Oss die door Lucas Groen op voorsprong kwamen in de 22e minuut. Na een half uur was het Tim Schuijers die zijn reputatie als goalgetter waarmaakte en de 1-1 achter keeper Martin Roelofs plaatste. Een eigen doelpunt van FC Schadewijk gaf een 2-1 ruststand aan. De Ossenaren kwamen nog goed weg omdat de bal achter Roelofs via de binnenkant van de paal het veld weer in kwam en dit werd later in de tweede helft nog eens herhaald. Tweemaal ging een Boekelse speler alleen op Roelofs af, maar werd evenzoveel keren afgevlagd tot ongenoegen van het Boekelse kamp. Juul Hurkmans was het die de sterkte van Boekel Sport mocht onderstrepen met zijn treffer in de 85e minuut naar 3-1.

RKPVV – Nooit Gedacht 2-2
Een volgens Geffense lezing onverdiende puntendeling waar RKPVV pas drie minuten voor tijd langszij kwam. Trainer Arno Methorst had er de pest in: "Ja, dat heb ik zeker. Wij waren verder en beter dan RKPVV. Ze komen in de 44e minuut op 1-0, maar in de rust waren we er vast van overtuigd dat wij hier vandaag niet  hoefden en zouden verliezen. We waren zeker niet minder dan ze of zo niet beter. Jammer van de twee punten die we alsnog afgeven. We zijn verder met het team in deze fase dan afgelopen seizoen." Tien minuten na rust kwam Nooit Gedacht op 1-1 door Thijn Vos na een corner van Frank Van Herpen. Een kwartier voor het einde kwamen de Geffenaren op voorsprong nadat Bob van Iersel Perry van Herpen de gelegenheid gaf om te scoren. De glorende driepunter viel in het water toen drie minuten voor het speeleinde scheidsrechter Linders de bal op de Geffense stip plaatste wegens vermeend handspel in de Nooit Gedacht zestien.

Schijndel/De Wit – Margriet 2-2
Een wedstrijd waar de uitslag geen discussie oproept. Twee aan elkaar gewaagde teams althans zo luidt de lezing uit Schijndel dat na 15 minuten door Tijn Niemeijer op voorsprong kwam. Niemeijer scoorde in de korte hoek. Op slag van rust kwam Margriet weer langszij. Het was spits Rob van de Ven die namens Margriet tekende voor de 1-1 ruststand. Na rust kwam Schijndel opnieuw op voorsprong. In de 65e minuut zette Max Neppelenbroek op rechts een aanval op. Via Brent Blummel kwam de bal bij Stan Guns die scoorde. In de 77e minuut was het opnieuw Margriet dat gelijk wist te maken. Rob van de Ven (maakte handspel volgens berichten uit Schijndel) draaide fraai weg en boog de bal in het Schijndelse doel 2-2 wat tevens de eindstand was.