Rhode. (Foto: Max Vervoort)
Rhode. (Foto: Max Vervoort)

1C: Nemelaer doet Rhode pijn in extra tijd, Erp baalt van onnodige nederlaag tegen koploper

Voetbal 435 keer gelezen

Rhode en de slotfase is nog niet echt een geslaagd huwelijk. Voor de derde keer dit seizoen kreeg Rhode een flinke klap te verwerken in de absolute slotfase. Nemelaer maakte vandaag diep in de extra tijd de 2-2. In dezelfde eerste klasse C versloeg periodewinnaar Alverna met veel moeite Erp.

Rhode nam na ruim een half uur de leiding toen Daan van Dinten een strafschop benutte. Op slag van rust was het de thuisploeg die via Daan van den Brand op gelijke hoogte kwam. Opnieuw Van Dinten tekende in de tweede helft voor de voorsprong van Rhode. De 1-2 bleef lang staan, tot diep in de extra tijd dus. "Er had voor ons meer ingezeten", aldus trainer John Meijs. "Nemelaer heeft echter een ploeg met veel fysieke kracht en lange jongens. Het regende in de slotfase corners en uit de laatste corner viel uit de kluts de gelijkmaker. We hoopten de winst over de streep te trekken, maar kwamen net tekort." Meijs kreeg zelf van de scheidsrechter een rode kaart. "Ik vond dat hij iets te coulant met overtredingen van Nemelaer omging. Ik vroeg aan hem of hij op wilde letten dat het geen rugbywedstrijd zou worden. Ik heb niemand beledigd en was dus ook verrast met de rode kaart die ik kreeg. Mijn assistent Bas van der Velden kreeg later ook rood, terwijl daar ook totaal geen aanleiding voor was."

Alverna - Erp 1-0
Alverna won zondagmiddag de eerste periode in de eerste klasse C. Met het nodige fortuin werd Erp met 1-0 aan de kant gezet. Johnny Dobson tekende in de eerste helft voor de enige goal. Erp was echter zeker niet de mindere en baalde na afloop van de nipte nederlaag. Trainer Jurgen van Wanrooij: "Het verschil tussen de nummers 1 en 13 zit 'm in details. Ook wij creëerden vandaag kansen en speelden een tijd op hun helft. Alverna had het moeilijk met ons, we speelden vanuit een goede en compacte organisatie. De jongens hebben keihard gewerkt. We kunnen onszelf alleen verwijten dat we niet scoren. En dat we een 'klotegoal' tegen krijgen." Met zeven punten uit zeven wedstrijden bezet Erp de voorlaatste plaats. "We hebben het de eerste zeven wedstrijden zeker niet slecht gedaan. Iedere week kan het ook onze kant opvallen. Ik ben zeer content met de manier waarop we ons manifesteren op dit niveau. De punten gaan zeker komen, daar ben ik van overtuigd."

Eerste klasse C:
NEC - TOP 4-2
Alverna - Erp 1-0
HVCH - SC 't Zand 4-4
Nemelaer - Rhode 2-2
Unitas'30 - Woezik 2-0
Brabantia - Best Vooruit 4-2
FC Eindhoven AV - Leones 3-1

1. Alverna 8-16
2. Woezik 8-15
3. NEC 8-13
4. Unitas'30 7-12
5. SC 't Zand 8-12
6. HVCH 8-12
7. Brabantia 8-11
8. TOP 8-11
9. Leones 8-11
10. FC Eindhoven AV 8-9
11. Rhode 8-9
12. Nemelaer 8-9
13. Erp 7-7
14. Best Vooruit 8-4

17 november: Erp - Unitas'30
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant