(Archieffoto: Hans van der Poel)
(Archieffoto: Hans van der Poel)

Grote, dichte tent ook komend carnaval op Ossekoppenplein

Carnaval 1.259 keer gelezen

OSS | Stichting CarnavalsViering Oss (SCVO) maakt komende zaterdag in de Groene Engel de nieuwe Jeugdprins en Prins bekend. Om ook al verder naar het carnavalsseizoen te kijken, werd maandagochtend een persconferentie georganiseerd. Zo werd bekend dat er net als vorig jaar een grote tent wordt neergezet op het Ossekoppenplein. Een dichte tent, maar wel zo open mogelijk.

door Leon Voskamp

Vorig jaar keerde de parachutetent niet terug op de Heuvel, maar werd er gekozen voor een grotere, dichte tent. Daarnaast kwam een kleine tent te staan voor kapellen en carnavalsverenigingen. In totaal is er ruimte voor zo'n 1.000 feestvierders. De SCVO kijkt terug op een geslaagd volksfeest. "We willen dit succes voortzetten", zegt SCVO-president Robert-Jan Steegman. "We willen dat carnaval veel op straat wordt gevierd en met deze grote tent in onze residentie het Ossekoppenplein is dat mogelijk." Maar waarom een dichte tent als de SCVO een open karakter wil? "Overdag is de entree gratis, iedereen is welkom. Vrijdag-, zaterdag- en zondagavond gaan we werken met kaartverkoop. Er is dan een gevarieerd programma georganiseerd in samenwerking met de Hekkesluiters, 't Ken Net en Nie dûk zat. Er komen veel artiesten en die komen natuurlijk niet voor niets." In de tent komt personeel van de Heuvel Horeca en Restaurant Onsz te staan.

Kapellen
De naastliggende tent is er opnieuw voor de kapellen en verenigingen. In beide tenten is de techniek zo ingesteld dat ze geen 'last' van elkaar hebben. "We vinden het heel belangrijk dat de kapellen een ruimte krijgen om te spelen. Het is toch vaak het ondergeschoven kindje. En dat terwijl er veel kapellen zijn, waarvan een aantal die op een hoog niveau spelen en festivals winnen. We willen ze op het Ossekoppenplein onder de aandacht brengen, omdat de muziek bij het carnaval hoort. Kijk maar eens naar Den Bosch, daar zit het in het DNA van de mensen. Ik hoop ook dat de Osse horecagelegenheden ze een kans willen geven. Het zorgt voor een stuk gezelligheid en voor de kosten hoef je het zeker niet te laten."

Lees woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant