Het team van Taekyon Berghem, met Stef van den Berk in het midden achter de Nederlandse vlag.
Het team van Taekyon Berghem, met Stef van den Berk in het midden achter de Nederlandse vlag.

Berghemse Stef na twee wereldtitels: 'Ik ben trots'

Sport 1.116 keer gelezen

BERGHEM | Drie leden van Taekyon Berghem waren begin november succesvol tijdens de Open Wereldkampioenschappen Taekwon-Do in het Schotse Wishaw. Imke van der Zande won bij het individueel sparren een bronzen medaille en pakte goud met 'Team United Nations', Daiko Martens veroverde twee keer brons bij het sparring senioren -65 kilo met zwarte band en bij het teamsparren. Stef van den Berk werd twee keer wereldkampioen en dat was voor Weekblad Regio Oss reden om hem te interviewen.

door Leon Voskamp

De 15-jarige Stef is geen jongen van veel woorden. Liever laat de topsporter uit Berghem op de mat zijn voeten spreken. Zoals begin november tijdens de Open Wereldkampioenschappen. Hij deed mee aan drie onderdelen: sparring bij de junioren, de hoogtesprong en tuls. "Ik vond het al een hele mooie waardering dat ik met de Nederlandse ploeg naar Schotland mocht. Toen ik de uitnodiging kreeg, heb ik keihard getraind om er tijdens het eindtoernooi te staan."

Trainingsuren
Met succes, want de vele trainingsuren zorgden ervoor dat de Maaslandcollege-leerling topfit aan de start stond. Drie keer in de week traint hij bij Taekyon Berghem en als extra stonden er zondag bondstrainingen op het programma. "We vertrokken met ongeveer twintig sporters vanuit Nederland naar Schotland. Dat varieerde op het gebied van leeftijd, gewicht en lengte. We kwamen aan op donderdag en 's avonds zaten we met de hele groep bij elkaar. Op vrijdag waren er al taekwondoka die in actie kwamen, waarbij wij als supporters op de tribune zaten. Vrijdagavond stond er voor mij en een aantal anderen een stevige conditietraining op het programma voor de wedstrijddag zaterdag. Na een dag reizen en een dag zitten op de tribune was het nodig om aan het lichaam te werken."

Uitstekende prestaties
Op zaterdag voelde hij wel wat spanning, maar tijdens de tuls viel dat weg. Van de dertig deelnemers haalde de Berghemnaar de kwartfinale." Tijdens sparring ging het nog beter en hij haalde zeer knap de gouden plak. "Ik nam de gouden medaille in ontvangst, deed mijn beschermers af en ging me alvast voorbereiden op de hoogtesprong. Al heel snel werd ik opgeroepen om naar de mat te komen. Ik was al erg blij met mijn gouden medaille, maar toen moest weer vol de focus op de hoogtesprong. En ook daarmee pakte ik goud. Dat heb ik wel even gevierd ja met mijn trainer en teamgenoten. En de daaropvolgende dagen heb ik heel veel felicitaties ontvangen. Hartstikke leuk allemaal."

Trots
Wat overheerst na de twee wereldtitels? "Trots. Ik heb hard getraind en ging naar Schotland om te winnen. Dat dat uiteindelijk lukt, is heel mooi." De titels zijn het hoogtepunt in zijn sportcarrière. Ambitieus blijft hij zeker. "Ik wil in de toekomst vaker aan EK's en WK's meedoen. Verder blijf ik gewoon keihard trainen en wil ik zoveel mogelijk aan toernooien in binnen- en buitenland meedoen. Ik blijf met veel plezier actief bij Taekyon Berghem. Een hechte vereniging waar het gezellig is. Maar natuurlijk trainen we ook volle bak."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant