Zoran Gulev is hoofdtrainer van SVS Stevensbeek. 'Het is te lang vrijblijvend geweest.'
Zoran Gulev is hoofdtrainer van SVS Stevensbeek. 'Het is te lang vrijblijvend geweest.' Foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl

'Het moet bij SVS Stevensbeek weer om de prestaties gaan draaien'

Voetbal 915 keer gelezen

STEVENSBEEK | Zoran Gulev staat dit jaar voor de spelersgroep van SVS. De 54-jarige Limburger is uitgesproken. Geen doelstellingen, vooral groeien. En een strakke discipline. "Het moet in Stevensbeek weer om de prestaties gaan draaien. Het is te lang vrijblijvend geweest", aldus Gulev.

Door Martijn Schwillens

De krantenknipsels zullen ongetwijfeld een plekje krijgen in een eventueel jubileumboek als de club over ruim vier jaar haar 50-jarig jubileum viert: 'SVS verrassende koploper'. Want met negen punten in vier wedstrijden stond SVS dit seizoen kort aan kop in de vijfde klasse F. De goede seizoenstart (SVS staat inmiddels in de middenmoot, red.) is niet gebaseerd op toeval, weet Gulev. "Ik heb afgelopen zomer veel veranderingen doorgevoerd. Te beginnen in de opstelling. Zo spelen veel jongens op andere posities dan de voorbije jaren. Onze laatste man (Harm Franssen, red.) staat nu in de spits, maar ook andere spelers staan nu op een andere positie dan dat ze gewend waren. Ik heb in de voorbereiding veel gerouleerd en gekeken waar iedereen het beste tot zijn recht komt. Ik ga uit van onze kracht. Dat leidde direct tot resultaten, maar inmiddels hebben we wat blessures gehad en staan we op een plek in de middenmoot."

Boetepot
Niemand die daarvan in paniek raakt in Stevensbeek, want in voorgaande jaren duurde het wel eens tot ver in de tweede seizoenshelft voordat SVS op negen punten stond. "Ik ben uiteraard tevreden met hoe het tot nu toe gaat, maar we gaan zeker niet achterover leunen", lacht Gulev, die gelooft in een strakke discipline. "Het is te lang vrijblijvend geweest in Stevensbeek, dus bij mijn aanstelling heb randvoorwaarden gecreëerd die mijn spelers verantwoordelijkheid en duidelijkheid geven. Wie te laat komt, zich te laat afmeldt of zijn spullen niet in orde heeft, krijgt een boete. Dat hadden ze hier nog nooit meegemaakt, maar ik ben hier om te presteren met SVS 1. De trainingsopkomst is goed en geblesseerde jongens komen altijd kijken. Ik hamer veel op het groepsgevoel. Dat is de basis voor goede prestaties", weet hij.

Jeugd krijgt de kans
Gulev maakt bij SVS dankbaar gebruik van de talenten van Excellent/SVS U19. "De jeugd wil ik het gevoel geven dat SVS 1 wel degelijk meetelt. Nog te vaak lopen ze na de U19 weg naar Excellent of een andere club in de buurt. Er loopt genoeg talent uit Stevensbeek rond bij Excellent/SVS. De toekomst is er", verzekert Gulev.
De vijfde klasse F en de regio's Land van Cuijk en Kop van Noord-Limburg zijn de coach uit Baarlo onbekend. "Je moet toch uitgaan van je eigen kracht. We zijn goed begonnen en inmiddels weer wat weggezakt. Het is belangrijk dat we nu de volgende stap in onze ontwikkeling gaan maken, dus ook winnen van de ploegen uit het linkerrijtje." Ook buiten het veld moet SVS stappen maken. "Graag heb ik nog een assistent erbij. De club is ook op zoek. Ik weet waar SVS vandaan komt, dus ik weet dat niet alles tegelijk kan. Dat hoeft ook niet, zolang we maar stappen blijven maken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant