Afbeelding

Welke Ossenaar stelt de 4000ste vraag aan Rechtswinkel Oss?

Algemeen 469 keer gelezen

OSS | Inmiddels is het bijna tien jaar geleden dat een groep ambitieuze rechtenstudenten uit Nijmegen de deuren van Stichting Rechtswinkel Oss openden. Sindsdien helpt Rechtswinkel Oss mensen met verscheidene juridische problemen. Dit doen zij kosteloos, laagdrempelig en voor iedereen die het nodig heeft.

Het tienjarige jubileum is niet de enige mijlpaal die dit jaar nadert voor de rechtswinkel. Rechtswinkel Oss zal namelijk voor het einde van het jaar haar 4000ste zaak behandelen. De grote groep actieve vrijwilligers van Rechtswinkel Oss behandelen een grote verscheidenheid aan vragen. Vooral het civiele recht heeft een grote rol gespeeld binnen de rechtswinkel, denk aan vragen over het huurrecht en consumentenrecht als belangrijkste voorbeelden. Bestuurslid Joyce de Bruijn is zelf uit Oss afkomstig en studeert Rechtsgeleerdheid aan de Radboud Universiteit. "De meeste vragen worden nog steeds gesteld over het arbeidsrecht, en dan met name ontslagkwesties. We hebben bijvoorbeeld een speciale informatiebrief ontwikkeld voor vragen over ontslag via de beëindigingsovereenkomst."
Van het opstellen van juridische stukken, het nakijken van huur- en arbeidscontracten tot het schrijven van een duidelijke brief naar de Belastingdienst of het UWV, de rechtswinkel heeft er regelmatig mee te maken. "Voor de vrijwilligers van Rechtswinkel Oss is het geen probleem; ze beantwoorden de vragen met deskundigheid én plezier. Het mooie aan de rechtswinkel is dat we enerzijds mensen helpen en anderzijds studenten de mogelijkheid bieden om relevante praktijkervaring op te doen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant