Afbeelding

Bestuur wil Osse zaalvoetbalcompetitie laten groeien

Voetbal 521 keer gelezen

OSS | Het Osse zaalvoetbal kent een lange geschiedenis. Al zeker 45 jaar nemen teams het ieder seizoen weer tegen elkaar op in verschillende klassen. Recreatief Zaalvoetbal Oss (RZV) kende een zorgwekkende terugloop qua aantal teams, maar volgens het huidige bestuur ziet de toekomst er rooskleurig uit. "We staan op het punt om te gaan groeien", aldus de nieuwe voorzitter Marcel Thomassen.

door Leon Voskamp

Thomassen is al zeker 30 jaar keeper in de zaal. "Voetbaltalent heb ik zeker niet, dus ben ik maar in de goal gaan staan", zegt de 61-jarige Heeschenaar lachend. Nog steeds zit het team van Het Hooghuis (voorheen team van De Ruivert) in de competitie. In de tweede klasse staan de docenten keurig in de middenmoot. "Vroeger gingen we met collega's op vrijdagmiddag na het werk zaalvoetballen en daarna een borrel drinken. Later besloten we om ons aan te sluiten bij de NAVO (Na Arbeid Volgt Ontspanning). Zo'n vijftien jaar geleden werd de toenmalige bedrijvencompetitie omgezet in RZV Oss. Nog steeds vormen we met veel plezier een team."

Nieuwe bestuursleden
Toen er in het bestuur werd gezocht naar verjonging, kwamen Thomassen en zijn collega/vriend Ton de Jong in beeld. "We hebben tientallen jaren gebruikgemaakt van alle mogelijkheden en nu vonden we het tijd om zelf een bijdrage te leveren. Ton heeft bijvoorbeeld ervaring op het gebied van organiseren, ik als voorzitter in het onderwijs. Sport en onderwijs hebben veel raakvlakken. In het onderwijs leer je beter als je lekker in je vel zit. Bij sport is dat natuurlijk ook zo." Ze vormen het bestuur samen met meerdere bestuursleden die al jarenlang actief zijn bij RZV Oss.

Niveau
De competitie bestaat uit drie klassen. Later dit seizoen gaan de beste drie ploegen van de tweede klasse een niveau omhoog en de onderste drie naar de derde klasse. "Er is sprake van een behoorlijk kwaliteitsverschil. Op deze manier maken we het nog spannender en het is natuurlijk ook leuk als je ook af en toe kans maakt om te winnen."

Terugloop
Een aantal jaar geleden liep het aantal teams terug. Een zorgwekkende ontwikkeling, maar Thomassen heeft vertrouwen in de toekomst? "De reden voor de terugloop? Helaas zien we dat steeds minder bedrijven een team sponsoren. Terwijl je voor 750 euro een heel seizoen aan teambuilding doet en de gezondheid van je werknemers promoot. Helaas is het ook een tijdje onrustig geweest binnen het Osse zaalvoetbal. Er was minder vertrouwen en juist dat is zo belangrijk. De sfeer nu is heel relaxed. Zowel voetballers, scheidsrechter als bestuursleden hebben het goed naar hun zin. Daarom denken we dat dit de kentering is en dat we kunnen gaan groeien." Hij vervolgt: "Zaalvoetbal heeft een belangrijke maatschappelijke functie. Je hebt hier alle lagen van de bevolking samen en na afloop van de wedstrijden wordt er gezellig nagepraat. Sporten zorgt voor verbinding."

Wil je ook eens komen kijken? Er wordt op maandag- en woensdagavond gevoetbald in Sporthal Mondriaan in Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant