Rob & Emiel.
Rob & Emiel.

Magic Cabaret Theater Diner geweldige avond uit

Algemeen 539 keer gelezen

OSS | Het bekende duo Rob & Emiel komt regelmatig naar H32 in het Osse centrum voor het Magic Cabaret Theater Diner. Weekblad Regio Oss maakte afgelopen maandag kennis met het concept: een fantastische ervaring.

Rob en Emiel zijn van vele markten thuis. Op het gebied van magie staan ze aan de top van Nederland. In H32 lieten ze verdeeld over drie shows een verbluffende indruk achter. Het eerste gedeelte bestond veelal uit bizarre kaarttrucs. Het 'hoe is het mogelijk?' of 'hoe doet ie dat nou?' was regelmatig te horen in het publiek. Je hebt het idee dat je wordt 'belazerd', maar het is onmogelijk om erachter te komen hoe. 

Mentalisme
Na de heerlijke voorgerechten stond deel twee van de show op het programma. Zo mogelijk nog spectaculairder dan de eerste ronde. Met bijvoorbeeld een wereldprimeur voor een schaakbord. Teveel wil ik er niet over verklappen, want dan moet u zelf maar komen beoordelen op een avond in H32.
Zelf dacht ik vooraf dat soms acteurs werden ingeschakeld om tijdens zo'n avond 'de verrassende bezoeker' te spelen. Maar op het moment dat ik zelf naar voren werd geroepen, viel ik bijna achterover van mijn stoel van verbazing. Ik moest een getal in gedachten nemen en zowel Rob als Emiel schreven op een soort Sudoku bord allerlei getallen. Wat bleek? Hoe je ook de getallen bij elkaar optelde, er kwam altijd '31' uit: mijn getal. En hoe de borden ook werden omgewisseld, 31 bleef het magische getal. Ik kan u vertellen dat ik 's nachts om 2.00 uur nog niet sliep omdat ik me maar af bleef vragen hoe zoiets in godsnaam mogelijk was. 

Hoe dan?
Na opnieuw heerlijke gerechten uit de keuken van H32 was deel drie aan de beurt. Met opnieuw een ongelofelijke show van het duo. Zoals met een blinddoek op het nummer op een briefje van 50 euro uit een portemonnee goed oplezen. Of geblinddoekt vertellen wat iedereen in z'n hand heeft. Van een groene tandenstoker tot een autosleutel van een Peugeot: alles klopte. Vol verbazing gingen we aan het toetje, maar daarmee was de avond nog niet ten einde. Rob en Emiel kwamen na afloop de zaal in en gingen het gesprek aan met alle gasten. En natuurlijk volgden er opnieuw ongelofelijke trucs. Het blind oplossen van een kubus en daarbij nog de exacte tijd noemen, wie verzint dat? En wat te denken van de kaarttrucs, terwijl ik er nota bene zelf naast zat.

Het team van Weekblad Regio Oss kan maar één ding zeggen: het was een avond om niet te vergeten. Ook interesse? Meer info op www.h32.nl/theaterdiner.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant