Afbeelding
Foto: Freek van de Venne

Te weinig aanmeldingen voor aanleg glasvezel in Oss

Algemeen 1.867 keer gelezen

REGIO | De afgelopen maanden heeft E-Fiber samen met de providers in de gemeente Oss campagne gevoerd om te kijken of er voldoende animo is om glasvezel aan te leggen. Het benodigde aantal aanmeldingen is tijdens de vraagbundelingcampagne helaas niet bereikt. Daarmee laten de inwoners van de gemeente Oss de kans op glasvezel liggen.

Ondanks verwoede pogingen van initiatiefnemer E-Fiber, de gemeente, de verschillende providers en enthousiaste inwoners is het niet gelukt om voldoende bedrijven en huishoudens te overtuigen om een glasvezelabonnement af te sluiten. De interesse tijdens de informatieavonden was wel zeer groot en in sommige kernen is de drempel van 30 procent wel gehaald maar helaas gold dat niet voor de gemeente als totaal. Wethouder Frank den Brok: "Oss lijkt een witte vlek te worden in Noordoost-Brabant. Bijna alle gemeenten om ons heen hebben glasvezel of krijgen dat binnenkort. Glasvezel is noodzakelijk voor economische ontwikkeling en werkgelegenheid van de toekomst. Datagebruik groeit zo'n 40 procent per jaar. Die groei zit bij bedrijven, bij het onderwijs dat steeds meer digitaal is en bij de zorg. En natuurlijk in onze huishoudens. Oss heeft glasvezel nodig om deze ontwikkelingen bij te houden."

In beraad
E-Fiber en de gemeente Oss vinden het heel jammer als deze unieke kans voor de bewoners van de gemeente Oss niet doorgaat. De komende maand zullen E-Fiber, de gemeente en de providers in gesprek gaan om te kijken of er een passende oplossing te vinden is. Een eventuele verlenging van de campagne is nog niet uitgesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant