O.S.S.'20 won van Quick. (Foto: Jeroen Engelen)
video

O.S.S.'20 wint, maar ziet opnieuw een aanvaller uitvallen

Voetbal 1.441 keer gelezen

OSS | Trainer Bertran Kreekels van O.S.S.'20 waarschuwde vooraf zijn ploeg voor de kracht van Quick. De Hagenaars staan dan wel laatste, maar wisten het de Ossenaren toch nog redelijk lastig te maken. Een fout maakte O.S.S.'20 niet, het won met 1-2.

De wedstrijd was pas zes minuten onderweg of de 1-0 lag al tegen de touwen. Doelman Rick van der Leest had geen antwoord op de kopbal van Frank van der Heiden. Het antwoord van de bezoekers kwam zo'n tien minuten later. Linksback Bram Eltink scoorde met een vrije trap. Voor die 1-1 had O.S.S.'20 al twee grote kansen laten liggen. Kreekels: "Die keeper hield er echt ballen uit, dat ik me afvroeg hoe hij dat voor elkaar kreeg." Na een half uur viel de 1-2. Rob van Sonsbeek was het die zijn ploeg op voorsprong bracht. Tot aan de rust gebeurde er verder niet zo heel veel. In de tweede helft was het rommelig en bleef het opletten voor Haagse uitvallen. Gescoord werd er niet meer. "Er hoefde maar één bal voor ons verkeerd te vallen en het stond gelijk. Maar gelukkig hebben we gewonnen en konden er drie punten mee naar Oss."

Filmpje: Jeroen Engelen

Hoogland
Volgende week speelt O.S.S.'20 opnieuw tegen een laagvlieger. Nummer 16 Hoogland komt naar De Rusheuvel. "We moeten elkaar scherp houden. Je mag het tegen Hoogland niet laten lopen."

Blessures
O.S.S.'20 begon het seizoen met een redelijk brede selectie, maar van een luxeprobleem is inmiddels geen sprake meer. Bob van Lith en Tim Waterink zaten al in de ziekenboeg en daar kwam vandaag een derde aanvaller bij. Rob van Sonsbeek liep een spierblessure op en in het slechtste geval ligt ook hij er een tijdje uit. Tony de Groot kwam voor hem in het veld en zal volgende week dus zeer waarschijnlijk de aanval gaan vormen met Jos Peltzer en Joep van der Velden. Op het tweede elftal hoeft Kreekels in ieder geval niet te rekenen. Het tweede draait namelijk een dramatisch seizoen.

(Foto: Jeroen Engelen)

Opstelling O.S.S.'20: Rick van der Leest, Bart Spierings, Joep van de Rande, Joep Engelen, Bram Eltink, Bob Zonnenberg, Brian Campman, Tom Pijnenburg, Joep van der Velden (Max Verkuijl), Rob van Sonsbeek (Tony de Groot) en Jos Peltzer.