De rechtbank sprak de Herpenaar vrij van verkrachting.
De rechtbank sprak de Herpenaar vrij van verkrachting.

Herpenaar vrijgesproken van verkrachting ex-vriendin

Algemeen 2.793 keer gelezen

DEN BOSCH/HERPEN | Een 24-jarige man uit Herpen is maandag door de rechtbank Oost-Brabant vrijgesproken van verkrachting van en ontucht met zijn toenmalige vriendin. Hij is wel veroordeeld voor mishandeling van het meisje en krijgt een taakstraf van 60 uur.

De officier van justitie vond dat er tijdens de relatie in 2014 en 2015 tussen de man en het meisje sprake was van verkrachting. Hij zou haar een aantal keer tegen haar zin hebben gedwongen tot seks. De rechtbank ziet daar echter onvoldoende wettig en overtuigend bewijs voor. De verklaringen zijn namelijk allemaal van dezelfde bron, het meisje. 'Ook is er volgens de rechtbank geen sprake van (de subsidiair ten laste gelegde) ontucht. Er is namelijk over een langere periode sprake geweest van een affectieve relatie tussen de verdachte en het meisje. Zij hadden ook na het tussentijds verbreken van de relatie nog seksueel contact met elkaar en niet gebleken is dat de seks onvrijwillig was of dat er seks heeft plaatsgevonden omdat de man daar steeds op aan drong. Het leeftijdsverschil tussen het meisje en de verdachte bedroeg - op een maand na - vijf jaar. Dit leeftijdsverschil is naar het oordeel van de rechtbank aanzienlijk, maar niet zo groot dat dit per definitie leidt tot ongelijkwaardigheid tussen de verdachte en het meisje. Daarbij merkt de rechtbank op dat zij in dezelfde levensfase verkeerden: ze waren beide schoolgaand en thuiswonend', is te lezen op www.rechtspraak.nl.
De Herpenaar krijgt wel een veroordeling voor twee mishandelingen. Eén keer betrof het het meisje, de andere keer sloeg hij haar vader. Hij liep daarbij een gebroken neus op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant