Lucien Roeffen stopt deze zomer als hoofdtrainer van SIOL.
Lucien Roeffen stopt deze zomer als hoofdtrainer van SIOL. Foto: Gerno de Haas

Luciën Roeffen: 'Ik sta overal voor open, maar de voorkeur heeft werken met jonge talenten'

Voetbal 1.052 keer gelezen

KATWIJK | Na drie seizoenen stopt de samenwerking tussen SIOL en hoofdtrainer Luciën Roeffen. De Cuijkenaar laat de vierdeklasser niet met lege handen achter, verzekert hij. "De club staat er stukken beter voor dan drie jaar geleden. Het is echter wel heel belangrijk dat er een persoon voor de spelersgroep komt die deze bewerkelijke groep aankan."

Door Martijn Schwillens

Want aan voetbaltalent ontbreekt het niet op sportpark De Groenendijkse Kampen, stelt hij. "Maar de groep is bewerkelijk. Het zijn bijna allemaal liefhebbers van het spelletje. We hebben veel creativiteit in het elftal, maar we hebben ook een paar jongens die wel eens lopen te slapen. De groep is niet helemaal in balans. We hebben eigenlijk te weinig waterdragers. Zodoende kunnen we van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. Waar ploegen als Constantia hun slechte wedstrijden met 1-0 winnen, zakken wij soms behoorlijk door de ondergrens en verliezen dan ook van hele slechte tegenstanders. We hebben dit seizoen ook al negen doelpunten uit spelhervattingen tegen gekregen", zegt Roeffen. "Als alles goed gaat, eindigen we vijfde. Maar als we niet keihard blijven werken, kan het ook zomaar plek negen of tien worden."

Uitdaging
De prestaties in Katwijk zijn niet de reden voor zijn vertrek, bezweert Roeffen. "Ik heb nergens langer dan drie jaar gewerkt. Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging en sta overal voor open", zegt de 46-jarige oefenmeester. "Maar eerst ga ik met SIOL voor een mooie eindklassering", vervolgt Roeffen, die inmiddels een prima CV kan overleggen. Zo werkte hij eerder bij Avesteyn, Festilent, Juliana Mill, Olympia'18 en Wittenhorst. "De regio Den Bosch ademt echt voetbal en ook in Nijmegen zetten ze flinke stappen qua amateurvoetbal. Elke regio heeft zijn eigen charme. Zodoende sta ik overal voor open, maar de voorkeur heeft het werken met jonge talenten. Met spelers die je nog beter kunt maken."
Roeffen was vorig seizoen ook jeugdtrainer van JVC onder 15, maar het seniorenvoetbal heeft zijn duidelijke voorkeur. "Toen ik bij Wittenhorst trainer was, heb ik eens met Mo Allach (toen technisch directeur, red.) gesproken over het jeugdtrainerschap bij VVV-Venlo. Kon ik 20 uur in dienst komen, maar de verdiensten waren erg slecht. Als ik vrijgezel was geweest had ik het gedaan, maar ik moet ook een gezin kunnen onderhouden. Voor nu vind ik seniorenvoetbal leuker dan werken met junioren", vertelt hij.

Opvolging
Roeffen waakt ervoor onbedoeld te regeren over zijn graf, maar de Cuijkenaar gaat nog wel met het 'Technisch Hart' van SIOL om tafel om zijn bijdrage te leveren aan de toekomst van de club. "Het is belangrijk dat er beleid voor de lange termijn komt alsook een duidelijk profiel van waaraan mijn opvolger moet voldoen. Mijns inziens is dat een sterke persoonlijkheid en iemand die met jonge jongens kan werken, want ook in de U19 (SIOL werkt hiervoor samen met VCA) loopt aardig wat aanstormend talent rond", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant