Een deel van de muzikanten op het podium.
Een deel van de muzikanten op het podium.

Galavoorstelling Viva Verdi valt in de smaak van bezoekers

Algemeen 139 keer gelezen

OSS | De galavoorstelling 'Viva Verdi' in theater De Lievekamp is een groot succes geworden. Twee volle zalen genoten van een muzikale avond van topkwaliteit. "Het was grandioos", zegt Hans Ruis, voorzitter van de Osse Opera.

De Osse Opera pakte flink uit. Een groot koor (100 zangers) van de Osse en Bossche Opera werd begeleid door het orkest Brabants Sinfonia uit Tilburg. Er stond een internationale cast op het podium met de Belgische sopraan Elise Caluwaerts, de in Karlsruhe woonachtige tenor André Post maar ook de Nederlandse mezzosopraan Mylou Mazali die tevens op voortreffelijke wijze de presentatie voor haar rekening nam. "Veel respect voor onze dirigent Hans Lamers die alles in goede banen heeft geleid. We kregen ook lovende reacties over het programma."

Benefietconcert
De middagvoorstelling was een benefietconcert ten bate van de vrijwilligers en mantelzorgers van BrabantZorg en de KBO. De kaarten werden door de Osse Opera aan deze instanties voor een gereduceerd tarief verkocht. "In een volledig uitverkochte avondvoorstelling zaten veel operaliefhebbers en mensen die eerdere concerten van ons hebben bezocht. Maar ook zaten er diverse mensen in de zaal die nog niet bekend met opera waren. Ze vonden het een geweldige kennismaking en waren aangenaam verrast. Voor ons het mooiste compliment", aldus Ruis en bestuurslid Harry Hoogenes.

Programmaboekje
Omdat het uitgebreide programmaboekje niet tijdig was gearriveerd, is dit nog op te halen bij de kassa van De Lievekamp, Boekhandel Derijks en bij BrabantZorg aan de Gasstraat 20. Ook op www.osseopera.nl is dit in te zien of te downloaden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant