Afbeelding

Niels: 'Ik ben altijd kritisch op mezelf'

Voetbal 584 keer gelezen

VEGHEL | Afgelopen week werd bekend dat trainer Niels van Casteren ook komend seizoen de trainer zal zijn bij Blauw Geel'38/Jumbo. Tijdens het evaluerende gesprek met het bestuur en BG-Top werd het lopende pro forma contract bevestigd. Twee meer dan tevreden partijen gaven er een klap op. Het wordt dan het vijfde seizoen voor de trainer uit Herpen die hiermee zijn lustrum viert als trainer van Blauw Geel'38.

Door: Peter Kuijpers.

Niels is er zichtbaar content mee en ook wel een beetje trots. Niels: "Ik ben na volgend seizoen tien jaar trainer in de top van het amateurvoetbal. Nadat ik 13 jaar als jeugdtrainer bij diverse BVO's heb gewerkt is Blauw Geel'38, na DESO, pas mijn tweede club als hoofdtrainer bij de senioren. Er zijn trainers die in hetzelfde aantal jaren heel wat meer clubs onder hun hoede hebben gehad. Daar is overigens niets mis mee, maar ik vind het geweldig om clubs in een langere periode naar een hoger en stabieler niveau te brengen." Na drie kampioenschappen bij DESO, een kampioenschap en bekerwinst bij Blauw Geel'38 is dit Niels ook aardig gelukt bij beide clubs.

Resultaten
Donderdag werd het al bestaande tweejarige contract, met clausule dat beiden er vanaf konden indien daar aanleiding voor was, nog eens met een handdruk bevestigd. "Dat gaf een goed gevoel. We hadden beiden de intentie om door te gaan, dan ben je er snel uit. Wél met een clausule voor een escape als een van beiden niet tevreden zou zijn. Voor zowel de club als mijzelf waren drie dingen belangrijk: de club en ikzelf moeten het nog zien zitten en er beide plezier aan beleven. De resultaten moeten goed zijn, waarbij zowel club als trainer beide dezelfde ambitie nastreven en de spelersgroep moet achter je staan. Aangezien al deze genoemde punten positief bevestigd werden, waren we er snel uit."

Constanter
Wat is in al die jaren tot nu toe de grootste winst geweest? Een vraag die elke trainer zich wel eens afvraagt. Dat deed Niels ook: "Ik kende Blauw Geel'38 vooraf natuurlijk wel. Toch zag ik de club in deze rijke voetbalomgeving met OJC Rosmalen, UDI'19, UNA en Gemert daar altijd onder blijven qua resultaten, voetbalopvatting en dus ook qua status. Dit is in de afgelopen vier jaar wel behoorlijk veranderd. We spelen al vier jaar met een aantrekkelijke voetbalopvatting, staan op de ranglijst boven al deze genoemde andere mooie clubs en zijn dus ook zeker in status/aanzien gestegen. Ik denk dat de hele organisatie, dus alle betrokkenen binnen deze club, het uitstekend hebben gedaan. Op heel veel facetten (accommodatie, jeugdopleiding, structuur, selectie en gezelligheid) is Blauw Geel'38 op dit moment een van de best presterende clubs uit deze regio. Waar ik nog wel naar toe wil is dat we met het eerste elftal wat constanter presteren. Dat is de grootste winst die we nog kunnen halen, zodat we onze wedstrijden wat makkelijker winnen."

Laagdrempelig
Kritiek. Hoe ga je daar als trainer mee om? "Ik ben zeker kritisch op mijzelf en soms ook wel kritisch op de club. Maar dat geldt ook voor de club naar mijn persoontje. Er zijn altijd dingen die je als trainer achteraf anders/beter had kunnen doen, daar moet jezelf samen met je staf kritisch op kunnen reflecteren, zodat je jezelf altijd blijft doorontwikkelen. Ik ben laagdrempelig over mijn manier van werken. Ze mogen de bus mee in en naar besprekingen komen luisteren."

Mooie teksten van een bevlogen trainer die eind juni 2021 vijf jaren aftikt in Veghel. In het huidige, vaak onrustige, voetballandschap mag dat worden gezien als een prestatie van formaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant