John Janssen trainer van Excellent liet RKPVV in het zand bijten

3D: RKPVV ondervindt thuiskracht Excellent; Boekel Sport verrast Nooit Gedacht op De Biescamp

Voetbal 2.689 keer gelezen

Koploper RKPVV liep vanmiddag in Oploo tegen de eerste competitienederlaag aan. De Helmonders werden ruw van het sokkel afgeduwd door Excellent. Boekel Sport is aan de betere hand. De Boekelaren wonnen met een klein verschil bij Nooit Gedacht in Geffen. Vier gelijke spelen waarvan drie doelpuntloos. De jarige trainer Gaby Kuijpers won met maar liefst zes doelpunten het uitduel met BMC. We nemen de wedstrijden met u door.

RKPVV ervoer vanmiddag in Oploo dat je niet zomaar even wint op Het Domein. Een ontketent Excellent opende al in de 9e minuut nadat Yanick van Wingerden Roel Verberk liet scoren. Twee minuten later deed Verberk het zelf nadat hij de voorzet van Sven van Gelder verzilverde. Johan van Lierop verzachte vlak voor rust naar 2-1. Na rust liet Van Gelder zich gelden met twee treffers naar de 4-1 stand. Gido Kurvers en Verberk waren de aangevers. De gifbeker voor RKPVV moest tot op de bodem leeg nadat Frans Cuppers op een 'aangeefje' van Roel Verberk de 5-1 eindstand mocht bepalen.

Roel Verberk lacht en won met 5-1 van RKPVV (Foto Peter Kuijpers)

Scheidsrechter Jeroen van Rossem leidde de wedstrijd en we kregen van hem een mail:  "Wat zitten weer velen te wachten op de wekelijkse mooie verslagen op Kliksport. Vandaag als scheidsrechter de wedstrijd Excellent - RKPVV mogen leiden. Wat een prachtige klasse, zo mooi te zien hoe dat leeft."

Scheidsrechter Jeroen van Rossem leidde vandaag Excellent - RKPVV

De nul – nul wedstrijden
Avanti'31 kwam wel tot scoren tegen Handel maar zag tot ongenoegen dat het doelpunt werd geannuleerd voor buitenspel. Voor de rest weinig goed voetbal waar Handel niet profiteerde van de ruimtes die het geboden kreeg. Schijndel kwam in Sint Michielsgestel eveneens niet tot het maken van doelpunten. Te weinig strijd van beiden in deze derby die zich echt als een nul-nul-wedstrijd manifesteerde. Er deden zich ook maar amper kansen voor in de voormalige kastkraker. Knap van Nijnsel dat een puntje pakte bij SC Helmondia maar eveneens zonder te scoren. De Helmonders daarentegen profiteerden niet van de uitglijder van stadsgenoot RKPVV uit bij Excellent.

Joey Schuumans (R) met fraaie vrije trap naar 2-1

Margriet – Den Dungen 2-2
Een fysieke wedstrijd met veel strijd op De Amstelhoef vanmiddag. De eerste kansen waren voor Margriet maar gescoord werd er niet door de Ossenaren. Juist in de fase dat Margriet de bekende lakens uitdeelde was het Den Dungen dat op 0-1 kwam uit de omschakeling. Margriet was even de rust kwijt en Den Dungen gooide veel fysiek in de strijd. Toch kwam vier minuten voor rust de 1-1 waar Joey Schuurmans aan de tweede paal binnen kon tikken. Na rust startte Margriet sterk en kwam in die fase verdiend op 2-1 door een fraaie vrije trap van Schuurmans. Waar eerder de 3-1 had moeten vallen, ging de bal aan de andere kant op de stip. Veel discussie maar Den Dungen haalde de gelijkmaker binnen. Van Vugt: "Dan zet je nog alle zeilen bij en we kregen nog kansen, maar moesten het doen met een puntje", aldus de enigszins teleurgestelde Margriet trainer.

Nooit Gedacht – Boekel Sport 0-1
Volgens trainer Marc van de Ven een verdiende overwinning. "We begonnen sterk in Geffen met een paar prima kansen. Pas in 22e minuut kwam er in die fase de verdiende treffer. Tim Schuijers haalde op rechts de achterlijn trok terug op Twan Merks die goed aannam en hard raak schoot. Daarna stabiliseerde de wedstrijd. Na rust kregen we dé kans op 0-2, maar die misten we. Nooit Gedacht ging toen va-banque spelen en dat blijft gevaarlijk." De Boekelaren trokken de drie punten over het eindsignaal en maken zich op voor BMC komend weekend op De Donk in Boekel.

Twan Merks (21) werd 'matchwinner' op De Biescamp (Foto archief Peter Kuijpers)

BMC – FC Schadewijk 0-6
De ploeg uit Berlicum lijkt zich hoe langer hoe meer te manifesteren als het zwakste jongetje van de klas. Thuis op de eigen De Brand werd er met 0-6 verloren van het bezoekende FC Schadewijk. Trainer pakt het verjaardagscadeautje met graagte uit. Na een 0-4 ruststand met doelpunten van Benjamin Duah en Dani Eveleens, die ieder twee maal raak schoten. In de tweede helft bepaalden Dani van der Weg en Luc Ceelen de eindstand op 0-6. FC Schadewijk profiteerde ten volle van de uitglijder van koploper RKPVV bij Excellent.