Archieffoto van SJO/SSA VESTA'19.
Archieffoto van SJO/SSA VESTA'19.

VESTA'19 bezorgt Alem eerste nederlaag, uitblinkende NLC'03-doelman, blunders in Megen

Voetbal 1.015 keer gelezen

Alem liep tegen SJO/SSA VESTA'19 tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Herpinia en NLC'03 kregen beide kansen om te winnen, maar het duel in Herpen eindigde in 1-1. Ulysses wist niet te profiteren van een blunderende doelman van MEC'07.

Alem - SJO/SSA VESTA'19 0-2
In de eerste helft ging het spel op en neer. In de tweede helft zag VESTA'19-trainer Mark Strik dat zijn ploeg de wedstrijd naar zich toetrok. Jeroen Zegers en Ruben de Jong scoorden bij de fusieclub: 0-2. "We hebben het beste gebruikgemaakt van elkaars zwaktes. Voetballend is het niet het probleem, maar we moeten wedstrijden wel over de streep trekken. Vandaag is dat ons gelukt. Nu moeten we constanter gaan worden en dit een vervolg geven." Hun trainer is ambitieus, zo laat hij weten aan Kliksport. "Het gat met de bovenste ploegen is (te) groot, dus gaan we voor een periodetitel. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, maar een periode is een doel. Lekker dat we vandaag tegen een titelkandidaat direct winnen in een nieuwe periode."

Herpinia - NLC'03 1-1
Na afloop van de wedstrijd Herpinia - NLC'03 hadden beide trainers het vooral over één man: Thomas Fransen. De doelman van NLC'03 keepte een geweldige wedstrijd. In de wedstrijd was het NLC'03 dat sterk begon, maar daarna na Herpinia de controle over. De Herpenaren kwamen vlak voor rust op voorsprong door een goal van Arjan van Erp. De Lithenaren gaven gas in de tweede helft. Al snel werd het 1-1 door een goal van Pieter van de Meerakker. "Hierna kregen wij twee honderd procent kansen om de 1-2 te maken. Die maakten we niet, waarna Herpinia de overhand kreeg en Thomas Fransen ons op de been hield met fantastische reddingen. We hadden dus kunnen verliezen, maar ook op voorsprong kunnen staan. Over de gehele wedstrijd een terecht gelijkspel, ik vond dat deze wedstrijd die uitermate sportief was, goed werd geleid en geen winnaar verdiende." Herpinia-trainer Maarten Hendriks wist vooraf al dat het een lastig karwei zou worden. "We hadden in de eerste helft moeite om door de Lithse muur heen te komen. Qua veldspel waren wij beter en hun doelman heeft ze gered. Zonde, er had meer voor ons ingezeten."

Ulysses - MEC'07 2-2
Ulysses is er niet in geslaagd om een flink gat te slaan met MEC'07. En dat terwijl het met rust 2-0 stond voor de Megenaren. "Maar die voorsprong kwam heel gelukkig tot stand", aldus trainer Anne Duis. "Bij de 1-0 liet de keeper een vrije trap van Willem Brouwer door zijn handen glippen. En bij de 2-0 trapte hij over een terugspeelbal heen. Bij ons keepte Sven Rietveld uitstekend en hij voorkwam een tegendoelpunt." In de tweede helft was het MEC'07 dat terug in de wedstrijd kwam. Een eigen doelpunt leverde de aansluitingstreffer op en ook de 2-2 zou nog vallen. "Daar waar we in de eerste helft geluk hadden, ontbrak het ons in de slotfase aan geluk. Brouwer miste eerst een kans alleen voor de keeper en daarna raakte hij de paal. Al met al is een gelijkspel wel terecht tegen MEC'07 dat echt wel een goede ploeg heeft."

Vierde klasse E:
Alem - SJO/SSA VESTA'19 0-2
Herpinia - NLC'03 1-1
SCR - Cito 4-3
Ulysses - MEC'07 2-2
Maliskamp - RKVTC 2-2
Buren - GVV 0-1
Jan van Arckel - Teisterbanders 2-1

1. RKTVC 9-21`
2. Alem 8-19
3. Maliskamp 9-16
4. Jan van Arckel 9-15
5. SCR 9-14
6. Cito 8-13
7. Herpinia 9-13
8. GVV 9-13
9. SJO/SSA VESTA'19 9-12
10. Teisterbanders 9-11
11. NLC'03 9-9
12. Buren 9-7
13. Ulysses 9-7
14. MEC'07 9-3

SJO/SSA VESTA'19 - Jan van Arckel
RKTVC - Buren
Teisterbanders - Alem
NLC'03 - SCR
Cito - Ulysses
GVV - Herpinia
MEC'07 - Maliskamp

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant