Het sportpark van Cito.
Het sportpark van Cito.

Yavuz Demirci (Cito): 'Vrijwel iedere week te maken met racisme'

Voetbal 1.979 keer gelezen

OSS | De minuut stilte tegen racisme had van Cito-trainer Yavuz Demirci vandaag niet gehoeven. De Ossenaar geeft aan vrijwel wekelijks racistische geluiden te horen. "In plaats van een minuut stil te zijn, kunnen ze beter iedereen binnen en buiten de lijnen een minuut van alles laten roepen zodat ze zijn afgekoeld."

door Leon Voskamp

Al voor aanvang van de wedstrijd tegen SCR voelde hij zich benadeeld. "De scheidsrechter kwam in de kleedkamer onze pasjes controleren, maar vroeg daarbij ook aan spelers om hun geboortedatum en aan mij om mijn trainerslicentie. Dat vraagt ie bij andere clubs echt niet hoor." Hij noemt wat andere voorbeelden van racisme dit seizoen. "Vrijwel iedere week horen we wel 'kut-Turk' of een ander scheldwoord. Of scheidsrechters die zeggen dat we alleen Nederlands mogen spreken. Dat doen we ook wel, maar dat mogen we toch zelf wel uitmaken? Vandaag legde de scheidsrechter de wedstrijd zelfs na vijf minuten al even stil omdat een aantal jongens iets in het Turks tegen elkaar zeiden." Het plezier in het voetbal is Demirci langzaam aan het kwijtraken. "Dit is echt niet leuk meer, zo denken ook de meeste spelers in onze selectie erover. Ik moet de jongens echt een compliment geven dat ze zo rustig en geduldig blijven. Bij een lager team van welke club dan ook was het ongetwijfeld uit de hand gelopen."

SCR
Dan nog even over de wedstrijd bij SCR. Cito verloor met 4-3, waarbij het al na 25 minuten met rood stond. "Ridvan Celebi kreeg twee gele kaarten, waarbij allebei de kaarten zeer discutabel waren. Ik heb ook zware overtredingen van SCR gezien, waarbij geen kaart werd gegeven. Ongelofelijk." Met rust stond het 1-0 in Rijswijk, waarna de thuisploeg in de tweede helft op 3-1 kwam. Cito kwam sterk terug tot 3-3, maar genoeg voor een punt was het niet. Vlak voor tijd maakte de thuisploeg uit een dood spelmoment de winnende. 

Vierde klasse E:
Alem - SJO/SSA VESTA'19 0-2
Herpinia - NLC'03 1-1
SCR - Cito 4-3
Ulysses - MEC'07 2-2
Maliskamp - RKVTC 2-2
Buren - GVV 0-1
Jan van Arckel - Teisterbanders 2-1

1. RKTVC 9-21`
2. Alem 8-19
3. Maliskamp 9-16
4. Jan van Arckel 9-15
5. SCR 9-14
6. Cito 8-13
7. Herpinia 9-13
8. GVV 9-13
9. SJO/SSA VESTA'19 9-12
10. Teisterbanders 9-11
11. NLC'03 9-9
12. Buren 9-7
13. Ulysses 9-7
14. MEC'07 9-3

SJO/SSA VESTA'19 - Jan van Arckel
RKTVC - Buren
Teisterbanders - Alem
NLC'03 - SCR
Cito - Ulysses
GVV - Herpinia
MEC'07 - Maliskamp
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant