Keldonk won bij Ollandia (foto: Peter Kuijpers)

5E: Top-vijf binnen twee punten na verlies Ollandia en gelijkspel bij topper WHV-De Rakt

Voetbal 334 keer gelezen

Het blijft ongemeen spannend bovenin de vijfde klasse E na de uitslagen van zondag. Ollandia blijft aan kop ondanks een 1-2 nederlaag tegen Keldonk, maar ziet de rest naderen. Toch profiteerde niemand in de top-5 voor de volle honderd procent. WHV-FC De Rakt eindigde in 1-1, terwijl Elsendorp met dezelfde cijfers gelijkspeelde tegen Boerdonk. Odiliapeel lijkt langzaam op stoom te komen getuige de 5-1 derbyzege tegen VCO.

Ollandia Jan van de Acker zorgde voor 0-1, maar de thuisploeg kwam nog voor rust langszij door een penalty. Met die stand had Keldonk na 45 minuten het minste te klagen, want Ollandia was beter en had in het eerste kwartier drie kansen onbenut gelaten. In de tweede helft waren de gasten beter en toen de thuisploeg met tien man kwam te staan, profiteerde Keldonk optimaal via Peter van Zutphen: 1-2
Door die nederlaag konden vier ploegen aan kop komen, waaronder WHV en FC De Rakt. In een mooie topper in Loosbroek stond na 90 minuten echter een 1-1 stand op het bord. Roel Lunenburg dankte zijn 1-0 aan een fout van de keeper. Na rust begon FC De Rakt sterk en kwam WHV er niet uit. Een afgeslagen corner werd hard ingeschoten door topscorer Rens van de Rakt. De Udenaren waren vervolgens beter, maar Lars Gevers, Van de Rakt en Bart van Geelkerken vonden geen weg voorbij WHV-goalie Glenn Bosch.
Ook Elsendorp profiteerde niet optimaal, want die ploeg speelde met 1-1 gelijk tegen Boerdonk. Nieuw Woensel, lijstaanvoerder bij winst, verloor prompt met 1-5 van MVC.

Zege voor FC Uden en Odiliapeel
FC Uden haakt ook weer aan bij de subtop door een karakteroverwinning op Fiducia, dat op De Vlasakker op 0-2 kwam. De manschappen van Toon Bongers knokten zich echter knap terug en wonnen alsnog met 3-2. Goals: Piotr Murawski (twee) en Mike van Lierop. De winnende goal viel in de 88ste minuut.
Odiliapeel lijkt het lek inmiddels te boven. Na de slechte seizoensstart staat 'De Peel' nu op negen punten door de derde overwinning in vier duels. Dit keer werd gewonnen bij VCO: 1-5. Wouter Smits, Stan van der Berg, Bas van de brand en invaller Lars Hagelaars waren trefzeker in 't Oventje.