Afbeelding
update

Moeder van mishandelde vrouw: 'Dit zielig groepje uitschot mag hier niet ongestraft mee wegkomen'

112 10.117 keer gelezen

OSS | De politie is op zoek naar getuigen van een openlijke geweldpleging zondag 17 november rond 3.00 uur in de Molenstraat in Oss. Een vriend en vriendin probeerden nadat ze een uitgaansgelegenheid verlieten, een ruzie te sussen ter hoogte van Chiropractie Oss. Toen dit lukte, werden ze omcirkeld door een groep van vijf personen.

De jongen werd direct geslagen, viel op de grond en werd vervolgens hard tegen zijn hoofd en lichaam gestopt. De vrouw schreeuwde omdat ze bang was dat haar vriend doodgeschopt zou worden. Ze kreeg een harde klap tegen haar hoofd en kwam ten val. De vrouw liep een whiplash op, een hersenschudding, gekneusde kaak en een gekneusd jukbeen. Als ze erin slagen om weg te komen, worden ze op de Spoorlaan in Oss opnieuw tegengehouden door de groep. De verdachten zijn verbaal agressief, maar vertrekken kort daarna. De slachtoffers bellen een ouder die ze ophaalt, maar vergeten in de commotie de politie te bellen. De politie heeft wel een onderzoek ingesteld en roept getuigen op om te bellen naar (0900) 88 44. Anonieme meldingen kunnen worden doorgegeven via (0800) 70 00.

UPDATE: De moeder van het vrouwelijke slachtoffer doet haar verhaal op Facebook. Ze wil anoniem blijven. "Rond 03.30 uur hebben mijn dochter een schoonzoon met z'n tweeën Vivaldi verlaten. Eenmaal buiten hebben ze een ruzie tussen twee jongens gesust. Toen deze jongens weer waren vertrokken kwam er een groep jongens (6 a 7) hun kant op. Een aantal waren uit een witte geparkeerde auto (Polo of Golf) gestapt. Uit het niets werd mijn dochter naar de grond geslagen en de groep sloeg en trapte in op mijn schoonzoon. Mijn dochter stond op en zag wat er met haar vriend gebeurde. Ze begon op de jongens in te slaan en krabde iemand in zijn ogen. Weer werd ze naar de grond geslagen. Toen de mogelijkheid daar was zijn ze snel weggelopen maar de groep sloot hun weer in en schreeuwden: "Niet fucken met Izzy!" Beide gaven aan geen Izzy te kennen. Mijn schoonzoon probeerde ze nog te kalmeren maar er werd geschreeuwd dat hij z'n bek moest houden omdat hij geen mocro was. Mogelijk had de groep in de gaten dat ze de verkeerde voor zich hadden, want ineens lieten ze de twee weg lopen en deden niets meer. Mijn dochter heeft een gekneusde kaak, jukbeen (mogelijk een scheurtje), whiplash en een lichte hersenschudding. De grootste schade is de traumatische ervaring. Ze dacht dat haar vriend werd doodgeschopt! Bij het sluiten van haar ogen beleeft ze alles steeds opnieuw. Mijn schoonzoon is er lichamelijk wonder boven wonder met wat kneuzingen en blauwe plekken vanaf gekomen, hij had zijn gezicht goed beschermd." De vrouw roept getuigen op om zich te melden en waarschuwt de daders. "Dit is weer een voorbeeld van zinloos geweld. Van laf en schofterig gedrag. Dit zielig groepje uitschot mag hier niet ongestraft mee weg komen. We hebben dankzij een oplettende getuige één dader in beeld. Mocht het onderzoek vastlopen, zal ik de naam en foto naar buiten brengen. De politie moet nog camerabeelden bekijken, hopelijk komt hier nog iets uit. Aan de daders nog een dringend verzoek om zich te melden bij de politie. Het komt uiteindelijk toch wel uit wie jullie zijn. Beter erkennen, je straf accepteren de kans pakken om je leven te beteren, dan het zover laten komen dat ik gegevens naar buiten ga brengen. Geloof dat je dan niet meer zo fijn over straat loopt. Dit is absoluut geen dreigement. Dit is een belofte."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant