Logo kliknieuws.nl/oss
De vorige editie van Winterland Oss.
De vorige editie van Winterland Oss.

'Winterland Oss zo gezellig en veilig mogelijk'

  •   1430 keer gelezen

OSS | De opbouw van Winterland Oss start op 5 december. Een week later -12 december- kunnen de liefhebbers hun schaatsen weer aantrekken. De organisatie van Winterland Oss kijkt uit naar het evenement. "Met dank aan sponsoren en vrijwilligers kunnen we weer een heel leuk evenement neerzetten."

Bestuursleden Hans Schoots, Thijs Taal en Peter Zegers zijn er al het hele jaar mee bezig. De komende dagen worden de laatste puntjes op de i gezet. Over de plannen zijn ze zeer tevreden. Zo worden rondom de grote schaatsbaan en de kinderbaan extra terrassen geplaatst. De Heuvel Horeca runt het ene terras, Venezia de andere. Met 300 m2 aan terrassen neemt de sfeer op en rondom het terrein toe. "Het moet een mooi evenement zijn voor de schaatsers. Maar ook daaromheen willen we gezelligheid. Met volop terrassen, mooie verlichting, een enorme stalen kerstboom en bijvoorbeeld een worstenkraam. Met deze beleving hopen we tot en met 5 januari opnieuw meer dan 25.000 mensen naar het Osse centrum trekken."

Curling
Iedere dag is Winterland Oss geopend, ook tijdens de feestdagen. Kijk op www.winterland-oss.nl voor de volledige agenda. De curlingcompetitie is een onderdeel dat niet mag ontbreken. Wil je niet meedoen aan de bedrijvencompetitie, maar wel een avondje curlen met vrienden of familie? Er zijn meerdere avonden beschikbaar. Per baan kunnen minimaal 8 en maximaal 22 personen curlen. Begeleiding en een scheidsrechter zijn geregeld. Ga voor meer informatie naar de website.

50+
De organisatie hoopt ook op gezellige drukte tijdens het 50+-schaatsen. Iedere zondag van 10.00 tot 12.00 uur zijn schaatsers boven de 50 jaar welkom. Kinderen kunnen deze uurtjes niet op de baan. De muziek wordt aangepast. Een mooie gelegenheid om lekker het ijs op te gaan!

Vrijwilligers
Een evenement kan ook niet worden georganiseerd zonder de inzet van vele vrijwilligers. Wat veel mensen niet weten, is dat de organisatie ook op vrijwillige basis Winterland Oss organiseert. "We krijgen steun van veel mensen. Zoals van leden van honk- en softbalvereniging de Cardinals, die al vele jaren de handen uit de mouwen steken. Geweldig dat ze ons helpen en daar krijgt de vereniging een kleine vergoeding voor."

Veiligheid
De organisatie vindt het het belangrijkst om Winterland Oss voor iedereen zo gezellig en veilig mogelijk te maken. Voor de beveiliging is er altijd een medewerker van Bewakingsdienst van Mook aanwezig en er zijn managers van de dag. Fransen Beveiliging en EuroPAC Alarmcentrale zorgen voor de beveiligingscamera's en het uitlezen ervan.

Opening
Winterland Oss opent woensdag 11 december om 18.00 uur. De bestuursleden en centrummanager Jack van Lieshout verrichten de openingshandeling. Er zijn verder optredens van synchroonschaatsers van de Bossche Kunstrijvereniging en er komen ijsdansers op de baan. De Osse zanger Brian Voet geeft een optreden en DJ Simone zorgt voor muziek.

Meer berichten