Laura Ross.
Laura Ross.

Op Volle Toeren met Laura Ross: 'We pakken flink uit'

Algemeen 1.769 keer gelezen

OSS | Laura Ross staat voor een mooie uitdaging. De 28-jarige zangeres uit Oss organiseert vrijdagavond 29 november 'Op Volle Toeren met Laura Ross'. In Absoluut in Sint-Michielsgestel verlenen diverse bekende artiesten medewerking aan deze muzikale avond. "Ik wilde een keer wat anders dan anders doen."

door Leon Voskamp

De muzikale carrière van Laura Ross startte in 2008, toen ze een talentenwedstrijd in haar woonplaats Oss won. Na de release van haar debuutsingle 'Onze Droom' heeft ze een aantal jaar opgetreden om podiumervaring op te doen. In 2013 deed ze mee aan het televisieprogramma Bloed, Zweet en Tranen. Na de release van haar singles 'Zo Wil Ik Het Zien' en 'Stralende Lach' in 2010 was ze klaar voor een nieuwe stap. In november 2014 presenteerde ze haar duetsingle 'Lied Van Mijn Hart' en in 2015 'Let's Marvin Gaye' (in het Nederlands) samen met Frank Hoek. Daarna was het een aantal jaar stil rondom de Osse. "Ik was echt zoekende. Wat ik leuk vond om te doen en waarmee ik het verst zou komen in de muziek. Ik was op zoek naar een eigen Laura Ross-stijl. Je moet je namelijk wel kunnen onderscheiden als artiest. Het is voor vrouwen sowieso lastiger om door te breken in het Nederlandstalige repertoire. Waarom dat zo is zou ik niet weten." Na haar deelname aan het tv-programma Topper Gezocht werkte ze in 2018 aan een nieuw en eigen repertoire. Daaruit kwam de single 'Jij en ik'. "In alle jaren dat ik zing, heb ik de steun gehad van mensen. Maar toen ik Manfred Jongenelis ontmoette, voelde ik direct dé klik. 'Jij en ik' past bij me. Onlangs heb ik 'Maar als ik weg wil gaan' uitgebracht en dat is weer een heel andere stijl. Een langzamer lied en dat ligt me ook. Ik heb veel positieve reacties gehad. Ik heb wel het gevoel dat ik meer van het feestrepertoire ben in de John West-stijl." De komende tijd gaat ze verder om haar eigen stijl ontwikkelen. "Ik heb nu een goed team om me heen. Samen gaan we aan het werk om de volgende stappen te zetten. Ik wil dicht bij mezelf blijven, maar als artiest moet je ook altijd voor verandering openstaan."

Op Volle Toeren
De pijlen worden eerst gericht op komende vrijdag. "Een eigen muzikale avond is mijn initiatief. Ik wilde iets meer dan alleen optreden. Met deze avond wil ik opvallen en de mensen vermaken. En natuurlijk hoop ik dat het uiteindelijk zorgt voor meer boekingen. Voor de avond zelf krijg ik heel veel hulp van Ben Wijnands. Hij heeft zoveel werk uit handen genomen, dat ik me nu alleen maar hoef te concentreren op het zingen. We hebben groots uitgepakt met bekende artiesten." De Osse is ambitieus als zangeres. "Ik kijk eerst naar het komende evenement en daarna pas verder. Een dromer ben ik niet echt, maar ik ambieer wel om definitief door te breken als zangeres."

Er zijn nog kaarten te koop voor Op Volle Toeren met Laura Ross. Kijk voor de kaartverkoop op de Facebook-pagina.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant