Logo kliknieuws.nl/oss
Gerrie Sieben.
Gerrie Sieben.

Gerrie Sieben geniet net zoveel als haar gasten

  •   keer gelezen

OSS | Sinds zes jaar bestiert Gerrie Sieben (72) een buurttafel in het Talentcentrum aan de Linkensweg, gelegen achter de Visserskerk. Elke vrijdag om 17.30 uur ontvangt zij 24 gasten om gezamenlijk te eten en elkaar te ontmoeten. Gerrie: "Het is vooral bedoeld voor mensen die alleen thuis zijn en ouderen. De jongste van het gezelschap is 43 jaar en de oudste 90. De meeste gasten mankeren wel iets, zo komen er 5 personen in een scootmobiel. Ook hebben we mensen uit het Verdihuis te gast."

door Dick Hubertus

"Het gezelschap op vrijdagavond is net een familie, een supergroep. Er hangt een hele fijne sfeer. De avonden zijn ook bedoeld om mensen bij elkaar te brengen. Dat is een keer zelfs letterlijk gebeurd doordat twee van onze gasten met elkaar zijn getrouwd. Er komen ook vriendschappen uit voort waarbij men met elkaar een terrasje pikt of naar de bioscoop gaat. Ik ben ruim zes jaar geleden op het idee gekomen om met de Buurttafel te beginnen doordat ik een mevrouw kende die vanuit Den Haag hier in de buurt kwam wonen. Zij was nauwelijks verhuisd toen haar man overleed. Ze woonde hier helemaal alleen in een grote boerderij en kende helemaal niemand. Ik dacht: Zo zullen er wel meer mensen voor staan."
Over haar weekindeling vertelt Gerrie Sieben: "Op zondagavond ga ik bedenken wat het menu wordt. Ik raadpleeg dan de reclameblaadjes want ik moet natuurlijk wel op de prijzen letten. Het moet wel goed zijn, de kwaliteit staat voorop. Op donderdag ga ik met mijn man de boodschappen doen en op vrijdag om 13.30 uur ben ik dan met drie andere dames al in het Talentcentrum om de voorbereidingen te treffen. Om 17.00 uur druppelen de eerste gasten binnen en zij dekken de tafel. De gasten betalen 4 euro eigen bijdrage. We beginnen altijd met een verse soep. Daarna heeft men de keuze uit twee hoofdgerechten en een nagerecht." En verder: "Het is altijd heel gezellig. Het zijn superavonden en onze gasten genieten van elkaars gezelschap. Een mooie manier tegen het alleen zijn. Ik geniet er zelf ook van en vind het schitterend om te doen. Met de hele groep hebben we ook jaarlijks een uitstapje zoals onlangs naar zangeres Lia de Haas, waar we een prachtige dag hebben gehad. Onze kinderen zeggen regelmatig dat ik er maar eens mee moet stoppen. Dat ben ik niet van plan. Ik ga door tot ik er bij doodval. Wel zou ik het fijn vinden om met iemand in contact te komen die me te zijner tijd zou kunnen opvolgen." Meer info via (0412) 62 82 58.

Ook een mooi initiatief? Mail dan naar regiooss@weekbladregiooss.nl.

Meer berichten