Romano Bloks. (Foto: Facebook Ruwaard 1)
Romano Bloks. (Foto: Facebook Ruwaard 1)

'Ruwaard tegen DESO is nu al de wedstrijd van het jaar'

Voetbal 1.352 keer gelezen

OSS | Zowel Ruwaard als RK DESO zijn teleurstellend begonnen in de vijfde klasse C. DESO had de ambitie om kampioen te worden, maar die wens kan de prullenbak in. Ruwaard heeft op papier ook een goede selectie, maar wil hoger staan dan de huidige elfde plaats. Komende zondag staat de Osse derby op het programma op Sportpark de Bergsche Hoeve. "Het gaat een supermooie wedstrijd worden", aldus Ruwaard-aanvaller Romano Bloks.

door Leon Voskamp

De derby leeft bij beide clubs. Bloks: "Iedereen praat erover. Binnen de clubs, maar ook van vrienden hoor ik dat ze uitkijken naar de wedstrijd. Het is eigenlijk nu al de wedstrijd van het jaar voor ons. Niet alleen omdat het een derby is, maar ook gezien de ranglijst. Als we winnen, gaan we DESO voorbij op de ranglijst. En als het vertrouwen toeneemt, kunnen we verder klimmen."

Koppies omlaag
Een reden voor het tegenvallende seizoen heeft de 19-jarige Ossenaar wel. "We hebben een sterke selectie en voetballend ziet het er goed uit. Maar als het tegenzit, gaan de koppies omlaag. En als goede resultaten uitblijven, heeft dat ook zijn uitwerking op de sfeer en trainingsopkomst. Dat zorgt weer voor frustraties. Daarom zijn we afgelopen zondag voor de wedstrijd tegen Maaskantse Boys een uur eerder naar de club gegaan. Op initiatief van onze trainer (Ger Romeijnders, red.) hebben we het er met elkaar over gehad wat er speelt binnen de groep. Frustraties zijn uitgesproken en we zijn eerlijk tegen elkaar geweest. Dat gesprek is heel goed geweest. Voor de wedstrijd hadden we echt het gevoel dat we weer voor elkaar wilden knokken. Dit betaalde zich uit met een gelijkspel. Vooraf hadden we er misschien voor getekend, maar gezien de enorme kans die we vlak voor tijd misten, hadden we een overwinning verdiend."

Vertrouwen
Bloks heeft er veel vertrouwen in dat Ruwaard gaat stijgen op de ranglijst. "DESO heeft een goede ploeg, maar het komt er ook niet helemaal uit. Vorig seizoen wonnen we met 4-1, maar zondag zal het een stuk lastiger worden. Ik heb er vertrouwen in dat we in eigen huis drie punten moeten pakken." Bloks is in ieder geval terug van een schorsing en weer inzetbaar. "Voor mij persoonlijk is het ook nog een wisselvallig seizoen. Ik heb op verschillende plekken gestaan in de aanval en op het middenveld. Ik vind dat niet erg, want ik speel waar de trainer mij neerzet. Ik probeer altijd hard te werken voor het team."

Vijfde klasse C:
1. BZS 9-25
2. OKSV 9-23
3. Hedel 9-21
4. SBV 9-18
5. Maaskantse Boys 9-15
6. Ophemert 9-14
7. DSS'14 8-13
8. HRC'14 9-11
9. SCZ 9-10
10. RK DESO 9-7
11. Ruwaard 9-6
12. Wadenoijen 9-3
13. RKSC 9-3
14. MOSA'14 8-2

Ruwaard - RK DESO
MOSA'14 - Wadenoijen 
OKSV - Maaskantse Boys
Ophemert - DSS'14
RKVSC - BZS
SBV - HRC'14
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant