Dion van den Elzen.
Dion van den Elzen.

Dion van den Elzen: 'Voetbal is mijn hart en mijn leven'

Voetbal 2.475 keer gelezen

OSS | Dion van den Elzen debuteerde als 16-jarige jongen in het eerste van TOP. Nu op 18-jarige leeftijd zit hij dicht tegen een basisplaats aan. Afgelopen zondag mocht hij op bezoek bij Rhode vanaf de eerste minuut beginnen. Hij hoopt vaker te mogen starten. "Ik wil vlammen."

door Leon Voskamp

Van den Elzen combineert dit seizoen voetballen bij Onder 19 op zaterdag en het eerste op zondag. Hij begon op jonge leeftijd met voetballen bij Cito, de club waar zijn vader lid van was. De middenvelder deed het daar zo goed, dat TOP hem oppikte. Het bleef bij een jaartje, want profclubs hadden hem op de radar. "Ik liep stage bij RKC Waalwijk en N.E.C., maar die clubs vonden me te klein. Vitesse geloofde wel in me en daar heb ik drie jaar gevoetbald. Ik heb er een prachtige tijd gehad. Het laatste jaar geloofde de trainer echter niet in me en ben ik het plezier een beetje kwijtgeraakt. Go Ahead Eagles wilde me graag hebben, maar ik besloot terug te keren naar TOP. Daar speelt de jeugd op een hoog niveau en kon ik weer met mijn vrienden gaan voetballen. Ik ben een TOP-jongen en vond het plezier in het spelletje terug."

Stofzuiger
Van den Elzen is een grote belofte en mocht al vroeg aan het grote werk ruiken. Vorige week kreeg hij een basisplaats. "Trainer Bas Gösgens had me gebeld en aangegeven dat ik zou starten. Ik was uiteraard heel blij. Tegen Rhode werd ik wel uit de wedstrijd geschopt. Ik was woedend, want het zit nog niet mee dit seizoen. Ik kamp namelijk ook met rugklachten. Mijn doel is weer helemaal fit te worden en blessurevrij te kunnen voetballen. Overigens kan ik komende zondag tegen SC 't Zand wel meedoen, maar het is aan de trainer of ik in de basis sta."


Van den Elzen hier na zijn debuut op 16-jarige leeftijd.


De Ossenaar is een voetbaldier. "Het is mijn leven. Ik vind het ook echt jammer als ik bijvoorbeeld een training moet missen. Wat voor speler ik ben? Mijn kwaliteiten liggen op verdedigend vlak. Ik heb ook wel een goede pass. Mijn kracht is dat ik altijd gedreven ben. Voor een sliding draai ik mijn hand niet om."

Top drie
TOP bezet momenteel de vierde plaats in de eerste klasse C. "We hebben een goed stel en moeten zeker voor een plekje bij de eerste drie gaan. Ik vind ook dat een kampioenschap niet te hoog gegrepen is. We gaan sowieso voor promotie naar de Hoofdklasse. Eerst willen we de komende drie competitiewedstrijden voor de winterstop en het bekerduel met Nooit Gedacht in winst afsluiten. Er is dit seizoen nog van alles mogelijk."

Eerste klasse C:
1. Alverna 9-19
2. Woezik 9-15
3. Brabantia 9-14
4. TOP 9-14
5. Leones 9-14
6. NEC 9-14
7. Unitas'30 9-13
8. HVCH 9-13
9. SC 't Zand 9-12
10. Nemelaer 9-12
11. FC Eindhoven 9-10
12. Erp 9-10
13. Rhode 9-9
14. Best Vooruit 9-4

FC Eindhoven - HVCH
Best Vooruit - Erp
TOP - SC 't Zand
NEC - Woezik 
Alverna - Rhode
Nemelaer - Unitas'30
Brabantia – Leones
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant