Logo kliknieuws.nl/oss
Archieffoto.
Archieffoto. (Foto: Aileen van Tilburg)

Onderzoek fusie basisschool Toermalijn en basisschool Delta in Heesch

  •   keer gelezen

HEESCH | Filios Scholengroep en SAAM* verzorgen binnen Heesch het basisonderwijs op de vier Heesche basisscholen: Toermalijn, Delta, De Kiem en Emmaus. Zij voelen daarbij dezelfde verantwoordelijkheid: kwalitatief goed onderwijs aan alle kinderen in Heesch.

In 2016 hebben SAAM* en Filios Scholengroep samen gekeken naar de toekomst voor het onderwijs in Heesch. Op de locatie aan 't Vijfeiken werken inmiddels twee scholen, Delta en Toermalijn, in toenemende mate met elkaar samen onder leiding van één gezamenlijke directeur. Deze beide scholen zijn gehuisvest in hetzelfde gebouw en hebben voor een deel overlap in hetzelfde voedingsgebied. Beide besturen hebben opdracht gegeven voor een onderzoek om beide scholen samen te voegen tot één samenwerkingsschool. Door samenvoeging van beide scholen is het beter mogelijk de kwaliteit en continuïteit van het onderwijs aan alle kinderen te garanderen. In de samenwerkingsschool wordt katholiek en openbaar onderwijs gewaarborgd en blijft de expertise van beide scholen behouden. Ze onderzoeken de mogelijkheid tot samenvoegen per volgend schooljaar.
Eén van de doelen is de ontwikkeling van een kindcentrum. Dit om kinderen al vanaf jonge leeftijd goede ondersteuning te kunnen bieden bij hun ontwikkeling. Kindcentra waarin onderwijs en opvang nauw met elkaar samenwerken. Kindcentra zijn in Heesch volop in ontwikkeling.

Meer berichten