RK DESO op 2-3 tegen Ruwaard.

5C: Ruwaard in knotsgekke slotfase naast DESO

Voetbal 1.814 keer gelezen

OSS | Ruwaard en RK DESO maakten er zondagmiddag een boeiende derby van. Dat boeiende zat 'm overigens niet in de eerste helft, maar wel in de slotfase. Vlak voor tijd leek Arbnor Hoti DESO naar een 2-3 overwinning te schieten. Toen Ruwaard-doelman Sjors Euser echter mee naar voren ging en tijdens een passeeractie onderuit werd gehaald, volgde een penalty. Romano Bloks nam de verantwoordelijkheid en schoot zijn tweede van de middag binnen. De scheidsrechter floot direct voor het laatst, waarna de gemoederen even opliepen. Al snel keerde de rust echter terug.

Op De Bergsche Hoeve waren aardig wat supporters die naar de Osse derby kwamen kijken. Beide clubs stellen teleur dit seizoen en voor de eer wilden ze uiteraard vandaag winnen. Ruwaard -dat sinds de oprichting van de club voor het eerst geen jeugdelftallen meer heeft- opende zo'n vijf minuten voor rust de score. Romano Bloks stond op juiste plek om een voorzet van Erik van Lent tegen de touwen te koppen. Het antwoord van DESO volgde heel snel. Desley van Bergen kreeg ook van de rechterkant een voorzet en schoot raak in de linkerhoek achter Euser.

Opnieuw Ruwaard op voorsprong
Daar waar de eerste helft niet veel gebeurde, veranderde dat in de tweede helft. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar er ontstonden wat meer kansen. Ruwaard kwam na zo'n uur voetballen opnieuw op voorsprong. Jari Saakes was het die Chantal Haenen -49 jaar, maar nog steeds een uitstekende doelman- verraste. Opnieuw was het DESO dat erg snel terug in de wedstrijd was. Jeremy van Uden loerde op zijn kans en kreeg een piekfijne voorzet perfect op zijn hoofd: 2-2. Het duel kon vervolgens beide kanten op. Ruwaard kreeg ruimte om aan te vallen, maar ook DESO liet zich soms gevaarlijk voor het doel zien. De 2-3 van Hoti in de 90ste minuut leek de beslissing te gaan worden. De goal werd gevierd met supporters langs de lijn.

Toch was de treffer niet voldoende voor de winst. Nadat Euser -die naast doelman de afgelopen jaren ook als spits en libero speelde- werd gehaakt, zette Bloks de 3-3 op het scorebord. De ontlading na de gelijkmaker was groot.

Nog een leuk feitje over DESO. Het derde elftal -dat nog niet had gewonnen dit seizoen- had vandaag niet echt moeite met TOP 10. Het werd 30-0...