Ollandia verspeelde zondag de koppositie door te verliezen bij Elsendorp.

5E: Ollandia onderuit, FC De Rakt profiteert; winst FC Uden en gelijkspel bij Odiliapeel-WHV

Voetbal 251 keer gelezen

Ollandia is zondag tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De koploper kreeg een pak slaag (5-1) bij Elsendorp, dat nu aan kop gaat. De beste papieren voor de 'Herbstmeister'-titel is nu echter FC De Rakt, dat met 3-0 zegevierde tegen Boerdonk en nu de minste verliespunten heeft. Odiliapeel hield WHV op een gelijkspel en FC Uden won nipt bij RKVV Keldonk.

Opmerkelijk genoeg leidde Ollandia na 45 minuten in Elsendorp nog met 0-1, maar na de thee zakten de Ollanders door de knieën en liep Elsendorp uit naar een eclatante thuisoverwinning en de koppositie. FC De Rakt staat op één punt (en duel minder gespeeld) na de 3-0 overwinning op Boerdonk. "Goed voetbal en duidelijk de beter voetballende ploeg. De uitslag had hoger moeten zijn. Veel kansen gemist, maar ik ben tevreden over het goede spel van het team", blikte FC De Rakt-trainer Eus Marijnissen terug. Jacky van Boxtel opende uit een vrije trap de score. Niall McColm zorgde voor 2-0 uit een voorzet van Rens van de Rakt, die zelf voor de 3-0 zorgde. Bart Geelkerken tekende voor de assist.

Odiliapeel-WHV krijgt geen winnaar
Odiliapeel blijkt de laatste weken een lastig te kloppen ploeg. Dat ondervond ook WHV, dat zich beklaagde over een niet verkregen penalty in de laatste minuut. Rick van Leeuwen zette Odiliapeel op voorsprong op aangeven van Wouter Smits. Thijs Lunenburg maakte de 1-1 namens WHV, dat de meeste kansen kreeg. Maarten van Stiphout (Odiliapeel): "Een zeer verdienstelijk gelijkspel tegen WHV, dat een sterk team heeft. Het laatste kwartier gingen beide teams op zoek naar de overwinning." Die viel niet. WHV-coach Martin Kaus: "De wedstrijd ging gelijk op."
FC Uden staat door een late overwinning op RKVV Keldonk op plek zes, maar de geelhemden bevinden zich op slechts drie punten van Elsendorp. Het zegt iets over de spanning in de vijfde klasse F. De Udenaren dankten de zege, niet voor het eerst, aan Piotr Murawski, die tweemaal raak schoot in de laatste tien minuten. Tussen diens 0-1 en 1-2 was Marcel Tillaart trefzeker namens Keldonk. Bij een 0-0 stand zag Tillaart nog een doelpunt afgekeurd na een vermeende duwfout.
VCO behaalde haar eerste puntje van het seizoen door in De Rips met 1-1 gelijk te spelen tegen Fiducia.