Logo kliknieuws.nl/oss
Een eerdere schrijfmarathon.
Een eerdere schrijfmarathon.

Amnesty Oss viert jubileum in de Bibliotheek Oss

  •   51 keer gelezen

OSS | Er is op zondag 15 december in Bibliotheek Oss aandacht voor het 40-jarig bestaan van de Osse afdeling van Amnesty International. In het kader van het jubileum zijn er activiteiten die in het teken staan van mensenrechten. Alle activiteiten zijn tussen 13.00 tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

Speciaal voor deze dag is er een Mensenbieb met vijf levende boeken. Het gaat om een vluchteling uit Syrië, een veteraan met PTSS, een transgender, een ex-gevangene en een tweede generatie Turkse Nederlander. Met hen kunnen bezoekers een half uur lang een-op-een in gesprek.

Schrijfactie
In het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten op 10 december kunnen onder de noemer Write for Rights kaarten en brieven geschreven worden voor activisten en gewetensgevangenen en voor mensen die vastzitten om wie ze zijn of wat ze zeggen. Het gaat deze keer om jongeren die in de gevangenis zitten.

Gedichten
Dichters van het Poëzie Podium Oss (PPO) hebben gedichten geschreven voor de jongeren die in het kader van Write for Rights een kaart of brief gestuurd kunnen worden. Elk uur worden door drie dichters drie gedichten voorgelezen.

Struikelstenen
Van 13.45 tot 14.30 uur is er een lezing van Conny Leijten over de Struikelstenen. Deze stenen liggen voor huizen waaruit joden verdreven en vermoord zijn. In Oss liggen sinds 2011 struikelstenen. In 2014 verscheen er een boek over. Aansluitend is onder leiding van Leijten een wandeling door straten waar struikelstenen liggen.

Meer berichten