Logo kliknieuws.nl/oss
Musica Humana in Da's Passie.
Musica Humana in Da's Passie. (F)

Musica Humana geeft optreden in Osse kerk

  •   keer gelezen

OSS | In de reeks Da's Passieconcerten in de Sint Jozefkerk aan de Oude Molenstraat in Oss treedt zondagmiddag 8 december het Osse koor Musica Humana op.

Het is een gemengd koor, in 2010 opgericht en telt 20 leden. Zij zingen en spelen muziek uit de Renaissancetijd in de jaren 1200 tot 1700, onder leiding van Rein Boeijen. De liefde loopt als een rode draad door de muziek heen. De liederen die a-capella gezongen worden krijgen soms ondersteuning van piano en trom en worden in vele talen gebracht waaronder het OudNederlands, Duits, Frans, Engels, Spaans en Italiaans. Het gezelschap gaat daarbij gekleed in middeleeuwse kleding. "Een optreden wordt mede daardoor een mooi kijk- en luisterspel. Het koor kan bogen op een indrukwekkende staat van dienst", aldus de organisatie van de Da's Passieconcerten.

Repertoire
Het programma op 8 december zal bestaan uit enkele liederen uit het gewone repertoire, waaronder onder andere Oudnederlandse liederen van Carolus Souliaert en Franse liederen uit Chansonnettes Mesurées van Jacques Mauduit. Ook de Italiaanse componisten Orlando di Lasso en Orazio Vecchi komen aan bod. Tevens brengen zij een kleine selectie uit hun kerstrepertoire om alvast in de stemming te komen. De kerstliederen zijn ook uit de Renaissancetijd.

Meer informatie
De aanvang is 12.00 uur. Entree voor volwassenen is 5 euro, voor scholieren 2,50. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Meer berichten